Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • GENERAL
  • Dissabte començarà a caminar l’Assemblea Popular de Manresa

Dissabte començarà a caminar l’Assemblea Popular de Manresa

L'assemblea pretén aglutinar activistes dels moviments socials i les organitzacions polítiques i sindicals de la ciutat

imatge extreta d'internet
imatge extreta d'internet

JORDI BORDES 09/06/2015

Aquest dissabte a les 12h a la Plaça Major està convocada l’Assemblea Popular de Manresa. Aquesta assemblea pretén aglutinar persones activistes dels moviments socials i les organitzacions polítiques i sindicals de la ciutat.

En declaracions a l’Apunt, el membre del grup promotor, Mike Gómez afirma que “l’última experiència d’assemblea popular a Manresa va tenir lloc durant el 15M”, afegeix que les assemblees del 15M no es van traduir en “propostes concretes” ni en una “integració política de tota la gent que estava a la plaça”, aquest fet va provocar que acabes sent “un grup activista més que es reunia a porta tancada”.

Segons Gómez la “vida política” manresana ha canviat bastant des d’aleshores, afirma que amb l’aparició de l’Ateneu La Sèquia s’han generat “nous projectes i confluències” i ha servit per connectar diferents lluites amb persones  que “s’estaven començant a polititzar”. Posa com a exemple d’això el naixement de la PAHC, a la que qualifica com  el “grup activista o moviment social més gran de la ciutat”. Tot i així exposa que “algunes persones hem notat que falten espais de trobada i debat per parlar de qüestions estratègiques i bàsiques de la ciutat”, posa com a exemples experiències com “Fem Xarxa Bages, les Jornades de Lluites Socials d’Endavant o les Jornades Municipalistes” els quals creu que no han acabat de “quallar” pel fet de “no tenir com a finalitat portar a terme cap decisió”.

Per Gómez l’Assemblea Popular de Manresa ha de ser “l’espai de trobada plural” i “motor d’iniciatives” que ha de permetre que “persones que militen als moviments socials i espais polítics, digui la seva”. Dels debats estratègics de ciutat que s’aspira que sorgeixin, s’hauria de comprovar “si els moviments estan prou madurs per començar a construir el poder popular a Manresa”.

El dia escollit per constituir aquesta assemblea tampoc és casual, coincideix amb el dia que es constitueixen els Ajuntaments, segons Gómez això “escenifica una ambició, la de ser tingudes en compte i poder constituir un poder fàctic a la ciutat”. Conclou amb que a Manresa hi ha greus problemes socials que “difícilment podran ser arreglats des de les administracions”.
 

Etiquetes: manresa, notícia

Segueix-nos!

PORTAL DE COMUNICACIÓ DEL BAGES, BERGUEDÀ I SOLSONÈS

Escriu-nos

Mail apunt@apunt.info