Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Laia Torrens: «Si nosaltres deixem de fer les feines a casa o fins i tot deixem de tenir criatures el món no funcionaria»

ANNA PERARNAU 18/05/2015

Avui entrevistem a Laia Torrens (Manresa, 1993) activista feminista de la ciutat de Manresa, militant del col·lectiu Acció Lila i del Comitè de Vaga de Totes Bages-Moianès. En aquesta entrevista ens explica què és la vaga de totes, com emergeix la idea de crear un comitè intercomarcal i quins són els objectius que es marquen de cara el 19 de maig i com encaren el moviment amb prospectiva.

Manel Boixadera: "Pinto crítica social perquè per mi és el més fàcil"

ALBA FLETA 24/04/2015

Entrevistem el Manel Boixadera (Casserres, 1994), un jove artista que des de fa poc ha començat a exposar, la seva obra es caracteritza per una crítica social, tal com diu ell però també per una "observació del món i de la vida". Ha exposat al Konvent, a la sala Futura de Barcelona i properament ho farà a Manresa a la llibreria Papasseit.

Gabi Palomero: "Amb un 1% dels beneficis d’Endesa i les altres subministradores es podria solucionar el problema de la pobresa energètica”

JORDI BORDES  26/03/2015

Avui entrevistem Gabi Palomero (São Paulo, 1964) que participa a l'Aliança contra la Pobresa Energètica. Parlem de la precarització per a la vida de les persones que suposa el tall de la llum, l'aigua o el gas, i de la nul·la sensibilitat que tenen les empreses subministradores davant del patiment de les persones.

Jordi Algué : 'Navàs és un exemple bastant paradigmàtic de les coses que van passar durant la Guerra Civil'

 ALBA FLETA  12/03/2015

L'Apunt entrevista a Jordi Algué (Súria, 1977), llicenciat en història contemporània, ha treballat en diverses editorials, projectes museogràfics i com a documentalista. Segueix la seva feina de documentació gràfica per obres de gran format. Coautor del llibre «Silencis, República, Guerra Civil i repressió franquista a Navàs (1931-1945)» editat per l’Ajuntament de Navàs.

Arran Sallent: “volem que les persones identifiquin i responguin davant les agressions sexistes”

Eslògan de la campanya contra les agressions sexistes/ Arran Sallent

ANNA PERARNAU  11/02/2015

Entrevistem Arran Sallent, col·lectiu de joves de l'Esquerra Independentista. En aquesta entrevista ens parlen sobre la campanya “Per carnaval no tot s’hi val” que estan duent a terme aquests dies previs i durant el Carnaval de Sallent. Així doncs ens expliquen per què emmarcar aquesta campanya contra les agressions sexistes en aquest context particular i per què és important visibilitzar-les i prendre’n consciència.

Ester Plans: ''Amb la ILP d’Educació passem de la protesta a la proposta''

JORDI BORDES 07/01/2014

L’Apunt entrevista l’Ester Plans (Sant Vicenç de Castellet, 1962), mestra i delegada sindical d’USTEC, el sindicat majoritari entre el professorat de la Catalunya Central. També és una de les fedatàries de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’Educació, que pretén aconseguir 50.000 signatures per tal de ser admesa a tràmit pel Parlament de Catalunya.

Joan T. : “Era una manera de dir que no és el model de ciutat que volem i que ja estàvem fartes de tanta especulació”

AITOR PALACIOS 08-12-2014

Joan T. ha estat recentment absolt en un judici que demanava en total 27 anys de presó, per a ell i 5 activistes més per manifestar-se contra el Pla Caufec, un macroprojecte urbanístic situat a Collserola. L’activista originari d’Esplugues però actualment resident a Sallent creu que “L’únic objectiu és frenar la dissidència, vivim en una societat on hi ha un discurs únic, i tot el que va en contra d’aquest discurs únic és perseguit. Volen acabar amb una veu que els discuteix, que els qüestiona”.

Aleix Cardona: "La cultura popular és la transgressió dels codis establerts, però també dels que potser s’establiran"

Aleix Cardona / Arxiu d'A. C.

NIL SALADICH 05-12-14

Avui entrevistem l’Aleix Cardona (Prats de Lluçanès, 1957), activista polític i cultural. L’Aleix forma part de publicacions com La Rella, una revista quinzenal del Lluçanès, o Caramella, una revista de música i cultura popular. També és membre de l’associació Solc, música i tradició al Lluçanès, i de la campanya Som Països Catalans. Al llarg de l’entrevista ens explicarà l’estat de transformació del Lluçanès en comarca oficial, ens parlarà sobre cultura popular, folklore i poder polític i ens desgranarà idees per entendre “el fantasma polític” de Joan Fuster.

Arnau Carné: "Hi ha una eina realment efectiva per acabar amb la impunitat de l’Estat d’Israel"

JORDI BORDES   20-11-2014

Entrevistem l'Arnau Carné (Manresa 1981) que és membre de BDS Catalunya i recentment ha estat un dels impulsors del nucli bagenc d'aquesta campanya internacional de Boicot, Sancions i Desinversions a Israel. En aquesta entrevista ens explicarà quins són els objectius d'aquesta campanya i sobretot com aquests objectius es poden concretar a la comarca del Bages.

Segueix-nos!

PORTAL DE COMUNICACIÓ DEL BAGES, BERGUEDÀ I SOLSONÈS

Escriu-nos

Mail apunt@apunt.info