Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Qui som

Som l’Apunt, un mitjà de comunicació d'actualitat, investigació, debat i anàlisi de les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès. Volem ser un mitjà de proximitat, per tractar els problemes que afecten el nostre entorn més immediat i els esdeveniments que hi tenen lloc; així com donar veu a les persones i col∙lectius que amb una perspectiva de transformació social li donen vida.

És per això que entenem la pròpia comunicació com una eina de transformació social. Pretenem que la nostra tasca comunicativa inciti al debat i a l’acció col∙lectiva. Apostem pel periodisme social i crític, que tracti en profunditat aquells temes silenciats o manipulats pels mitjans de comunicació mercantilitzats pel capitalisme i la seva cerca del benefici econòmic privat.

No només volem denunciar les injustícies del nostre entorn sinó que perseguim potenciar i difondre les alternatives que floreixen dia a dia a les nostres comarques, per visualitzar que un nou món neix i s’estén dia a dia. Volem ser un mitjà rigorós i de qualitat, partint de la contrastació com a base de tot allò que realitzem. Fugim de la pretensió d’una falsa objectivitat; vivim en un entorn que ens ha fet apostar per canviar-­lo, per això també serem altaveu dels moviments socials que existeixen a les nostres comarques.

Volem ser un mitjà plural i participatiu, apostem per l’assemblearisme i l’horitzontalitat, busquem establir una xarxa àmplia de col∙laboradores i una bona interacció amb les nostres lectores.