Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Economia
  • L’Esquerra Independentista inicia una campanya contra el TTIP

L’Esquerra Independentista inicia una campanya contra el TTIP

L'Esquerra Independentista inicia aquesta setmana una campana nacional contra el TTIP amb presentacions a València i Manresa

NIL SALADICH 25/06/2015

La presentació nacional que es farà a Manresa serà aquest dissabte 27 de juny a les 12h a la Plana de l’Om i anirà a càrrec de:

  • Isabel Vallet: militant d’Endavant i diputada de la CUP al Parlament de Catalunya.
  • Jordi Iborra: membre del col·lectiu ecologista Prou Sal!
  • Valter Lorenzi: de “Rete Dei Comunisti”, de l’Estat italià.

La campanya

La campanya de l’Esquerra Independentista consistirà a denunciar el greu atac a la sobirania dels pobles i a les classes populars que suposa l’aprovació de tractats de lliure comerç com el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions), un tractat que s’està negociant enmig d’un fort secretisme entre les elits polítiques i econòmiques dels EUA i la UE. I és que segons l’Esquerra Independentista, l’aprovació d’aquest tractat no només comportarà la rebaixa o la supressió de barreres aranzelàries, sinó que també suposarà la rebaixa de les normes mediambientals, laborals, sanitàries... dels Estats que formen part de la Unió Europea. Això, comenten, serà així perquè el tractat imposarà l’’harmonització’ de les regulacions entre els països d’ambdós costats de l’Atlàntic, per la qual cosa, les regulacions europees es rebaixaran en favor de les estatunidenques, que són molt més laxes.

Paral·lelament al TTIP, la campanya també assenyalarà el TISA, un altre tractat de lliure comerç que aprofundeix en qüestions com els polèmics tribunals d’arbitratge privats (ISDS) o la privatització dels serveis públics.

La campanya, però, pretén anar molt més enllà, ja que aquests tractats són només la punta de l’iceberg, segons comenten fonts de l’Esquerra Independentista. Així doncs, durant la campanya es pretén fer una crida als moviments d’oposició contra el TTIP perquè no esgotin les forces en la lluita contra aquest tractat i se’ls hi exposarà la necessitat de vestir un pol de resistència entre els col·lectius anticapitalistes per tal de fer front no només a les directrius econòmiques com el TTIP i el TISA, sinó també a les institucions del capitalisme com el Fons Monetari Internacional o el Banc Mundial o a les estructures polítiques com la Unió Europea i les militars com l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord (OTAN).

Etiquetes: drets socials, notícia