Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Economia
  • La campanya d'Objecció Fiscal al Bages reporta 1.100 a col·lectius socials

La campanya d'Objecció Fiscal al Bages reporta 1.100 a col·lectius socials

Denuncien que la despesa militar de l'Estat espanyol és de 17.000 milions d'Euros.

REDACCIÓ BAGES 08/07/2015

Les entitats Ateneu Popular Rocaus , APE Bages , CUP Artés , Malestar Artés ,Xarxa d’Aliments de Manresa i PAHC Bages impulsores de la campanya per l'Objecció Fiscal al Bages informen que la campanya ha reportat 1.100€. Aquests diners aniran destinats a la PAHC Bages, a l'Aliança contra la Pobresa Energètica del Bages i a la Xarxa d'Aliments de Manresa.

Informen que un total de 20 persones han exercit la desobediència civil tot demostrant "el seu rebuig a la despesa militar de l'Estat espanyol" una despesa que afirmen creix per primera vegada des de 2008.

Tot fent un apunt històric, expliquen que l'Objecció Fiscal es duu a terme des de l'any 1982 i que cada any són més les persones que rebutgen el "militarisme" i les despeses "gairebé fraudulentes" dels ministeris de Defensa, Indústria i Hisenda. Enguany detallen que la despesa militar és de 17.000 milions d'Euros, el que suposa un 3,79% dels Pressupostos Generals de l'Estat. Tot i que denuncien que moltes despeses militars s'amaguen en altres programes.
Una altra de les dades que aporten és que enguany la despesa lligada a investigació i desenvolupament de noves armes ha crescut un 43,5% de 506,8 a 727 milions. Aquesta despesa s'inclou dins del Ministeri d'Indústria i per tant tampoc es comptabilitza dins el pressupost de Defensa.

Finalment animen a les persones que han objectat enguany a què de cara l'any vinent en "facin partícips a familiars, amics i coneguts".

Etiquetes: notícia