Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Economia
  • L’objecció fiscal al Bages i Berguedà destinarà els fons a les refugiades

L’objecció fiscal al Bages i Berguedà destinarà els fons a les refugiades

S'espera incrementar la xifra de 1.110 euros de l'any passat

 

REDACCIÓ BAGES 11/05/2016

Coincidint amb la campanya de la renda de l'Agència Tributària, com cada any, diversos col·lectius de la Catalunya Central engeguen la campanya d'Objecció Fiscal a les Despeses Militars. Aquest any els diners que es recapten seran destinats a donar suport a tres organitzacions que estan realitzant tasques d'ajuda, rescat i cooperació a les persones refugiades als països fronterers d'Europa. Aquestes organitzacions són Stop Mare Mortum, Pallasos en Rebeldia i Brigada a Eko-Idomeni.

Les organitzadores de la Campanya d'Objecció Fiscal esperen que les persones sensibilitzades i indignades amb el drama de les persones refugiades s'animin a fer objecció fiscal a les despeses militars i gestionin elles mateixes una part dels seus impostos, destinant-los a aquestes entitats que treballen donant suport i ajuda a persones refugiades en comptes de permetre que l'estat segueixi destinant el 6,47% dels pressupostos generals de l'Estat a despeses militars. Durant els dos mesos que dura la campanya s'espera incrementar la xifra aconseguida l'any passat, més de 1.100,00 euros, així com el nombre de persones que optin per realitzar l'objecció fiscal.

Tal com diuen les activistes de Antimilitaristes "només amb els euros que el Ministeri de Defensa es va gastar per sobre del que s'havia pressupostat el 2015, podríem pagar el salari mínim de 296.000 refugiades durant un any". Així que sembla més que justificat que aquelles persones que volen la pau no financin les guerres, i la millor manera de fer-ho és objectant fiscalment i destinant aquests diners a causes socials.

Es faran diferents actes per donar a conèixer la campanya als diferents Ateneus que hi participen a Manresa, Berga, Sallent, Artés o Santpedor. El passat dissabte 30 d'abril a l'Ateneu Popular Rocaus de Sallent es va presentar la campanya amb Maria Danta de la plataforma Stop Mare Mortum, que va explicar que "les devolucions en calent i la negació d'asil que s'està fent a refugiades polítiques i econòmiques, és una violació dels drets humans constant". Una altra conseqüència d'aquestes migracions és que "en el que portem d'any han mort o desaparegut al Mediterrani més de 1000 persones".

Per a més informació seguiu a les xarxes socials l'activitat dels diferents ateneus i col·lectius que participen a la Campanya d'Objecció Fiscal: Ateneu Popular Rocaus de Sallent, Ateneu Popular la Sèquia de Manresa, Ateneu Llibertari de Berga, Malestar Artés i Ateneu Popular Ca la Teia de Santpedor.