Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

[OPINIÓ] De l'encapsulament policial, a l'encapsulament social

ARNAU CARNÉ, 5/05/2017

Arnau Carné, militant de l'Esquerra Independentista, documenta en aquest article la pràctica policial de "l'encapsulament" i denúncia que la seva finanalitat és "aïllar, intimidar i castigar". Afirma que per trencar amb ella és necessària la "solidaritat de classe", i s'interroga sobre el paper que juga la conselleria d'interior en el desplegament d'aquestes actuacions policials.

[OPINIÓ] Els que costen menys que la bala que els mata

BEGOÑA DOMÍNGUEZ 30/04/2017

Avui a l'Apunt, la militant de l'Esquerra Independentista Begoña Domínguez reflexiona al voltant de com els accidents laborals -que constitueixen, afirma, "una autèntica matança"- són conseqüència de la lluita de classes i de com, al seu entendre, la lluita és l'única resposta possible. És per això que fa una crida a "prendre els carrers" aquest 1 de maig.

[OPINIÓ] Empoderament femení

LIA RIBAS 6/04/2017

"La rebel·lió més potent, més contundent i més eficaç és aquella on la dona s'empodera de la seva pròpia vida, dels seus propis desitjos, de la seva voluntat de ser dona, per sobre de tot", afirma l'activista feminista Lia Ribas, que reflexiona avui a l'Apunt sobre els rols socials que s'imposen a les dones i la necessitat de l'empoderament femení per poder subvertir-los.

"No és el que s'aprèn, és el com s'aprèn"

ANNA PERARNAU 21/04/2016

Entrevistem a Fina Monell ( Manresa 1957), directora de l'Escola Ítaca de Manresa i a Raquel Fernández (Manresa, 1979) , secretària de la Comunitat d'Adults i Famílies d'Ítaca. Ens expliquen el projecte educatiu de l'escola, la pedagogia que utilitzen, les dificultats i fortaleses de l'escola i ens fan cinc cèntims sobre el projecte de construcció d'escola educació que tenen entre mans.

[OPINIÓ] La lluita local, una resposta necessària contra la pista de gel

MARC MORDILLO 29/12/2016

Marc Mordillo, militant de l'Esquerra Independentista de Manresa, reflexiona en aquest article sobre la pista de gel instal·lada a Sant Domènec. El jove considera que contribueix a amagar la realitat material com a part d'una campanya de Nadal que imposa el consumisme arreu. Recorda a Lenin amb la seva frase de "la revolució comença a casa" i reivindica la lluita local i la necessitat de defensar l'espai públic com a classe treballadora.