Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

El Carnaval de Solsona seguirà fent el boig

El Carnaval de Solsona es celebrarà entre el 7 i el 18 de febrer

 

REDACCIÓ SOLSONÈS
    06/02/2015

El dissabte  7 de febrer  començaran els actes del Carnaval de Solsona que s'allargaran fins el dimecres 18 de febrer . L'Apunt ha contactat amb Ramon Maria, president de l'Associació de festes del Carnaval, per tal de saber de primera mà com serà aquest Carnaval que amb els anys s'ha anat fent un lloc propi dins el panorama carnavalesc del país sense perdre mai els seus signes d’identitat.

Segons ha informat Maria, l'objectiu d'aquest any del Carnaval és mantenir el nivell que hi havia hagut els últims anys però incrementant el nivell musical a partir de l'acord que s'ha arribat amb l'Ajuntament per fer tots els actes a la Sala Polivalent de Solsona. El traspàs de la sala Xelsa a la Sala Polivalent, dóna un plus econòmic a la festa ja que tots els ingressos es destinaran a l'organització. Les fonts consultades conclouen que aquest  increment econòmic suposarà una millora de la qualitat musical.

El pas a la Sala Polivalent arriba un any abans que s'acabés el conveni amb la Xelsa. Ramon Maria ha explicat que la Junta del Carnaval es va posar en contacte amb l'Ajuntament que des de un bon principi es va mostrar molt receptiu. Pel que fa al propietari de la Xelsa, no va posar cap entrebanc per dur a terme aquest canvi.

Per entendre una mica més el procés d'aquest canvi tan significatiu és bo fer una mica de repàs de com ha canviat la situació. En un primer moment, la Junta del Carnaval havia arribat a pagar 12.000 euros per celebrar el Carnaval a la Xelsa. Amb l'aparició de la Sala Polivalent, l'assumpte va canviar significativament; la Sala Xelsa va passar a pagar 4.000 euros a l’Associació de Festes del Carnaval perquè el carnaval es celebrés allà. Finalment, aquest any s'ha firmat un conveni de dos anys amb l'Ajuntament perquè el Carnaval es traslladi a la Sala Polivalent. Els anys anteriors la junta havia decidit continuar celebrant els actes a la Xelsa perquè creien que la Sala Polivalent encara no estava en condicions per acollir un esdeveniment de la magnitud del Carnaval.

Una altra novetat significativa és que aquest any el Carnaval de Solsona tindrà la seva moneda pròpia, el ruquet (1,50 euros) que es podrà obtenir a l'oficina del Carnaval i a la mateixa Sala Polivalent. A més a més, també es podrà adquirir el peluix de la geganta boja i es podrà gaudir de gegantó del Tòfol Nano, pagat a base del micromecenatge.

Ramon Maria ha reconegut que el Carnaval de Solsona és una festa que, per la importància que té, està molt poc subvencionada (1/5 part de tot el pressupost). Una festa que viu més de la gent que de les institucions. Per tant, ha posat de manifest la importància de la implicació de la gent alhora de mantenir el carnaval en un nivell alt, ja sigui des de la col·laboració directa fins al consum a les barres.

Per acabar, Ramon Maria ha remarcat que el Carnaval de Solsona és “diferent, únic, i el millor. Si no ho diem nosaltres, qui ho dirà?”. Per acabar, i fora micròfon, ha explicat la feinada què suposa organitzar un Carnaval que dura tants dies i que té tants actes. Malgrat això, ha afirmat que l’experiència de viure el Carnaval des de dins és molt recomanable per tot aquell que se l’estimin.

Etiquetes: notícia