Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Expressions
  • L'alumnat de Munt d'Arts presenta el nou projecte "Cop de rock"

L'alumnat de Munt d'Arts presenta el nou projecte "Cop de rock"

 


MONTSE VENTURA 29/05/2015

Avui divendres 29, l’alumnat del teatre musical de Munt d'Arts oferirà un concert al Voilà Cafè teatre de Manresa a les vuit del vespre, on presentaran el seu nou projecte "Cop de rock". El concert mostrarà part de l'espectacle que estan treballant aquest curs. Viatjarà al cor del rock català a través de cançons mítiques i emblemàtiques de grups dels 90’ fins a l’actualitat. Les cançons seran cantades i interpretades pel grup de manera inèdita, amb la intenció de compartir part del seu esforç i talent.

El primer tast d’aquesta obra, en format concert, servirà per a ajudar-los a fer possible l'estrena del musical “Cop de rock”,  prevista pel pròxim 4 de juliol al Teatre Municipal de Berga. En aquesta ocasió, l’entrada serà invertida per tal que tothom qui vulgui pugui assistir i col·laborar amb el que consideri que pot o vol pagar. D’aquesta forma es podran invertir els diners que s’obtinguin per a cobrir les despeses de la representació, material necessari i lloguer d’equips i del mateix teatre de la ciutat.

Ja al mes de març alguns dels nois del grup, acompanyats per la seva mestra de cant, van oferir un concert a l’Escola de teatre Munt d’Arts amb la mateixa voluntat i intenció, sota el títol “Dóna un cop de mà a Cop de Rock”, i van participar en els actes organitzats per la mostra “Artimoda” que es va celebrar el passat 9 de maig a la ciutat de Berga. En aquesta ocasió van actuar per la tarda a la plaça Sant Joan i més tard, al vespre, a la Plaça Sant Pere de la capital.

I és que aquests nois no paren de treballar. Aquesta primera mostra és una oportunitat pels amants d’aquest estil musical, el rock, i per totes les persones que vulguin escoltar una estona de bona música i donar suport a un grup de joves amb moltes ganes de gaudir de l’espectacle i de passar-s’ho bé.

Cop de rock tracta l’amor, l’amistat, el record i l’agraïment per la música catalana i totes les bandes que van motivar, forjar i crear tot un moviment musical que va marcar tota una generació.
El grup d’alumnes del teatre musical de Munt d’Arts es va crear fa tres anys sota la direcció de Montse Tristany. Al llarg d’aquests anys han après, evolucionat, crescut i madurat dins d’aquest art. El seu ascens no ha estat fàcil, partint des de la base i amb les ganes d’una colla d’adolescents que es va juntar amb molta il·lusió. Però de la seva primera representació, La Nit de Sant Joan, on la majoria de les cançons eren interpretades en playback, a la qualitat i dificultat d’aquest nou projecte, onexploten tots els aspectes i disciplines d’un autèntic musical, passant per d’interpretació, el ball i el cant, han hagut de posar-hi moltes hores de feina i assaig. El fruit del seu esforç ara es pot veure reflectit en aquest nou repte.

L’any passat ja van oferir el musical Mama Mia! Que van posar en escena al teatre patronat de Berga. És durant el transcurs del curs que s’afegeix a l’equip la professora de cant Montse Ventura, per a donar petites pinzellades a una obra que ja va mostrar el talent d’aquests nois. L’espectacle es va repetir i portar a d’altres festes de la mateixa ciutat, com a la festa del Bolet de Berga.

Però és en aquesta obra on surten a la llum tots els seus coneixements i entusiasme i mostren tot el seu potencial i valor. El grup, que ha crescut aquest curs, el constitueixen 15 integrants que donaran forma, cos i color a un musical d’una gran complexitat i dificultat. El musical els ha donat l’oportunitat d’abordar i treure el màxim profit de les tres cares que complementen un autèntic musical: l’art teatral, sempre sota la direcció i ensenyança de Tristany; el ball, ajudats aquest cop per la Laia Cortés, que ha preparat les coreografies i muntatges i els guia en l’aprenentatge dels passos; i la música, portant les cançons que coneixem de tota la vida a un altre nivell, incorporant dos i tres veus i cors, de la mà de Ventura, integrada i entregada completament ja aquest curs aquest nois i a l’escola.

Etiquetes: notícia