Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Expressions
  • Jo Jet i Maria Ribot impulsen la "taquilla inversa" amb un concert a la Festa Major Alternativa de Manresa

Jo Jet i Maria Ribot impulsen la "taquilla inversa" amb un concert a la Festa Major Alternativa de Manresa

Creen "De Natura Cultura" amb l'objectiu de crear espais culturals que siguin finançats de forma participativa

Logo de la iniciativa
Logo de la iniciativa

REDACCIÓ BAGES 20/08/2015

Dimarts dia 25 a les 19h a la plaça Sant Ignasi malalt de Manresa hi haurà l'actuació del cantautor de Roses, Ian Sala, que portarà les seves cançons "fresques i desacomplexades" juntament amb altres versions de Cohen o Bob Dylan. El concert, inclòs en la programació de la Festa Major Alternativa, tindrà un format especial i innovador, ja que serà finançat de forma inversa, el que es coneix popularment com a "taquilla inversa", i que significa que el públic pagarà el que valori a criteri propi al final del concert.

Els impulsors, Jo Jet i Maria Ribot, ho qualifiquen com "una iniciativa única a la ciutat" pel seu mètode de finançament. Afirmen que el preu pot anar "dels 0 euros a tant com es cregui". La iniciativa, sota el nom “De Natura Cultura”, pretén posar en valor la cultura i les arts per tal de conscienciar el públic i la ciutadania que la feina dels artistes també té un preu. Per tal d'explicar al públic la iniciativa hi haurà un equip de "Taquillerus"- una figura popular creada per l'ocasió, vestits per la modista avinyonenca Qoorominas i capitanejats per l'actor Joel Grau- que seran els encarregats d'explicar de forma amena el funcionament de la taquilla inversa i de recaptar les aportacions del públic.

Pel que fa l'escenari no serà una tarima entre parets sinó que estarà acotxat per espais expositius on s'explicarà què costa organitzar el concert en euros o quant costa cadascuna de les cançons que tocarà el de Roses.

Amb aquest format afirmen que es proposa un tipus d'esdeveniment cultural "co-responsable", on tres agents tenen un paper fonamental, per una banda l'organització garanteix un mínim a l'artista, aquest ha de fer valdre el seu projecte davant el públic, i aquest últim és el que de forma crítica avala la proposta.

Segons Jo Jet i Maria Ribot, la iniciativa "De Natura Cultura" ha trobat ràpidament la complicitat desinteressada de diversos agents culturals i transformadors de la ciutat, els quals s'han mostrat "entusiasmats" amb la idea de fer una programació artística de tarda i donar vida al barri antic com a punt de trobada

Etiquetes: notícia