Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Expressions
  • La Festa Major Alternativa de Manresa consolida un nou espai amb l'edició d'hivern

La Festa Major Alternativa de Manresa consolida un nou espai amb l'edició d'hivern
REDACCIÓ BAGES
26/02/2016

La plaça Puigmercadal va tornar a acollir dissabte la Festa Major Alternativa, aquesta vegada amb alguna jaqueta de més que de normal a sobre. Les persones que van assistir a les diferents activitats van poder gaudir de la primera edició d'hivern d'aquesta històrica festa popular i reivindicativa.

La jornada va començar amb la instal·lació de les paradetes del mercat de l'Estraperlo: roba, obres d'art, fruites, verdures o conserves van omplir la plaça. L'espai escollit per fer l'acte va fer que al llarg del matí moltes persones que anaven a fer la seva compra al mercat del Puigmercadal s'acostessin a conèixer els productes de les parades de l'Estraperlo. Un dels fets que fa especial aquest mercat és el fet que es pot pagar en "hores" la moneda de l'Eco-xarxa del Bages. Aquesta trobada entre la FMA i l'Eco-xarxa també va comportar que per primera vegada es poguessin pagar les consumicions de la FMA amb aquesta moneda social.

Mentre l'activitat del mercat creixia al llarg del matí, els dos grups concursants del concurs de caldos anaven omplint les seves olles. Finalment el concurs va acabar en un empat entre els dos caldos, que van servir per omplir les panxes de les més de 100 assistents al dinar popular, que comptava a més del caldo, amb un plat de fideuà vegana cuinat a la mateixa plaça.

Després del dinar, i sota un sol gairebé primaveral, va venir el pregó que va reivindicar la FMA com un espai de trobada intergeneracional. La Mireia Cirera, que en va ser la recitadora, anava vestida de la mateixa manera que ho va fer a la primera edició de l'Alternativa l'any 1992, va repassar una mica la història de la festa i va el va concloure afirmant que abans era ella qui tancava la Plaça i ara són les seves nebodes. Tot seguit va ser l'hora de la cultura popular amb la colla bastonera Manrússia Van del Pal i la música de la mà dels olonencs S'temple Bar que van aconseguir fer ballar un públic cada cop més nombrós. Per acabar es va realitzar el cercatasques per diferents bars del Barri Antic conduït pel grup Batrakes i un final de festa a l'Ateneu la Sèquia.