Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

L'Apunt es presenta a Manresa

El proper dissabte 3 de gener l'Ateneu Popular La Sèquia acollirà l'acte de presentació del mitjà

Cartell de presentació de l'Apunt a Manresa

NÚRIA SELGA  30/12/2014

El portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès es presenta a Manresa el proper 3 de gener a les 19.30h. L'acte, que tindrà lloc a l'Ateneu Popular La Sèquia de Manresa, començarà amb la intervenció de Meritxell Brun, membre de la redacció de l'Apunt al Bages, i seguirà amb una xerrada sobre periodisme d'investigació a càrrec de Jesús Rodríguez, periodista de La Directa. La presentació del mitjà clourà amb un sopar vegà a la voluntat al mateix Ateneu Popular La Sèquia i amb la posterior actuació dels grups bagencs Donakanya i Mogambo

La xerrada pretén ser el plat fort d'aquesta presentació abordant temes com la importància del periodisme d'investigació, les claus del seu èxit, l'anàlisi o la veu crítica, entre d'altres. Jesús Rodríguez és, a més de periodista a La Directa, un dels guionistes de “Ciutat Morta”, el documental sobre el “4F” que posa al descobert un dels casos més greus de corrupció policial i judicial de Barcelona. De la mà del mateix periodista, la xerrada vol ser també un relat de l'experiència de La Directa com a projecte de mitjà alternatiu i com a eina comunicativa per fer visibles les pràctiques dels moviments socials i els projectes polítics, socials i culturals que plantegen un model alternatiu a l'actual. 

Comunicació crítica a la Catalunya Central

L'Apunt és un portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès estrenat fa poc més d'un mes. De la mà d'activistes socials joves, la iniciativa neix amb la voluntat de ser un mitjà de proximitat que tracti els problemes de l'entorn més immediat així com també els esdeveniments que hi tenen lloc. L'Apunt aposta pel periodisme social i crític entenent la comunicació com una eina per la transformació social i donant veu a les persones, col·lectius o lluites que normalment estan invisibilitzats per la majoria de mitjans de comunicació. 

Etiquetes: notícia