Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Institucions
  • Isabel Vallet i Josep Manel Busqueta alerten del TTIP a Berga

Isabel Vallet i Josep Manel Busqueta alerten del TTIP a Berga

SÍLVIA ARMENGOU 27/01/2014 

El passat divendres 23 de gener, la diputada de la CUP-AE Isabel Vallet i l'economista Josep Manel Busqueta van omplir la sala polivalent del Teatre Municipal de Berga amb una xerrada sobre el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversions (TTIP), organitzada per l'assemblea local de la CUP.

A la xerrada, van incidir en les greus repercussions que tindria el TTIP sobre tots els estats que s’hi trobin subjectes pel que fa a la capacitat de decisió a l’hora de fer polítiques que contravinguessin els interessos econòmics de qualsevol empresa que es trobés dins del seu marc d’actuació. Aquest atemptat contra l’autonomia estaria, a més, garantit per part de tribunals privats, amb capacitat per imposar sancions milionàries.

Un altra qüestió que van abordar va ser el risc que suposava l’equiparació del marc legislatiu mercantil de la Unió Europea al dels Estats Units, el qual ofereix encara menys garanties que l’europeu. Vallet va posar l’exemple dels productes comercialitzats per la indústria farmacèutica, els quals, d’acord amb la normativa europea, per tal de garantir-ne la seguretat i l’eficàcia, han de ser testats prèviament a la seva introducció al mercat. En aquest supòsit, l’harmonització legislativa derivada del TTIP implicaria que els requisits de control previ sobre els medicaments desapareguessin del mercat europeu, ja que la legislació americana no els contempla.

També es va posar en relleu la total desinformació, tant per part de les institucions com de la majoria de mitjans de comunicació, de tot allò referent al TTIP, fet que evidencia encara més l’opacitat absoluta que envolta la signatura d’aquest tractat. Al final de la xerrada, es va fer una crida a la màxima difusió de la informació proporcionada, així com la posada en marxa d’iniciatives d’oposició frontal al TTIP.

Etiquetes: notícia