Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Institucions
  • "Sou dones cansades i velles”, contesta Mercè Rosich a les membres del Consell Municipal de la Dona

"Sou dones cansades i velles”, contesta Mercè Rosich a les membres del Consell Municipal de la Dona

Així ho afirmen les dones del Consell en un comunicat dirigit als mitjans. Les dones lamenten les paraules irrespectuoses de la presidenta del Consell i regidora de Serveis Socials a Manresa

Mercè Rosich, regidora de Serveis Socials / Ajuntament de Manresa
Mercè Rosich, regidora de Serveis Socials / Ajuntament de Manresa

MERITXELL BRUN 21/05/2015

Les dones que formen part del Consell Municipal de la Dona han criticat la intervenció que va fer Mercè Rosich en l’últim plenari. El Consell és un òrgan consultiu que depèn de l’Ajuntament de Manresa i està presidit per Rosich, actual regidora de Serveis Socials del govern municipal de CiU. 

Les membres del Consell afirmen que Rosich “va criticar durament” determinats actes que havien fet “sense el seu consens”. La regidora es referia, principalment, al manifest que va acompanyar el vuit de març i al debat que aquestes dones van organitzar amb les formacions polítiques que participaran en les pròximes eleccions municipals. Durant el debat, les membres del Consell van presentar un seguit de propostes, entre les quals van destacar la necessitat de recuperar la regidoria de la dona que va ser eliminada amb l’entrada de CiU al govern. Sembla que la insistència de les dones per recuperar la regidoria va molestar Rosich i, segons expliquen elles mateixes, “el seu desacord amb el Consell“ va provocar que fes servir “expressions poc afortunades com que ‘érem dones cansades i velles’ o que ‘se’ns havia d'arrossegar per fer les coses’”. Les dones que integren el Consell lamenten “la desconsideració i la manca de respecte” de la presidenta i manifesten que el seu comportament “no és col·laborador ni dialogant”, tal com s’hauria “d’esperar d’un càrrec públic”. També qüestionen el comportament de Rosich tenint en compte que amb els actes que fan des del Consell intenten superar la situació de desigualtat a què estan sotmeses les dones.

La major part de les dones del Consell Municipal de la Dona provenen de l'associacionisme i acumulen una llarga experiència en termes de participació ciutadana. La seva participació sempre ha estat voluntària, allunyada “de professionalitats polítiques i del partidisme”, segons expliquen en el comunicat. 

Etiquetes: notícia