Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Agafem aire, repensem-nos entre totes.

REDACCIÓ 26/07/2017

A voltes, les pauses esdevenen necessàries. Després de més de dos anys i mig de recorregut, creiem que a l'Apunt li toca obrir un espai per remirar-nos i repensar-nos. Volem preguntar-nos què ha estat, què és i què volem que sigui l'Apunt. Només replantejant el projecte podrem traçar nous camins i donar-li l'empenta necessària per seguir creixent i batallant pel present. Alhora les persones que participem de l'assemblea de l'Apunt ni volem ni podem fer aquest procés soles, per això creiem que les lectores hi teniu molt a dir.

En els últims temps, les persones que conformem l'Apunt no hem arribat a tot arreu on volíem. Les circumstàncies i les energies canvien, i ara mateix aquestes no ens permeten ser el projecte de comunicació crítica que necessitem per transformar la societat. Explicant-nos nosaltres i la nostra vivència, també volem fer una crida a la resta de companyes i lectores a aportar la seva visió, i aportar el seu gra de sorra en aquest procés de replantejament. Tenim clar que l'Apunt, sense la gent que l'envolta, no pot caminar cap allà on cal.

Davant d'aquesta situació, hem decidit fer una parada temporal. Considerem prioritari definir el rumb del projecte i ser realistes respecte a on podem arribar i amb quines forces comptem per fer-ho. Cal, per tant, optimitzar esforços i esbrinar des de quin lloc pot ser més útil l'Apunt ara mateix.

Seguim convençudes que per la construcció d'una societat més justa és cabdal el paper de la comunicació crítica. Per això, seguim creient en la necessitat d'esdevenir un altaveu de les veus silenciades i una eina per polititzar la quotidianitat i donar a conèixer realitats ignorades.