Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • [Opinió] Acció de suport al teti al ple de l'ajuntament de Berga

[Opinió] Acció de suport al teti al ple de l'ajuntament de Berga

 

     Acció en suport del Teti al ple de l'Ajuntament de Berga / Grup de suport a al teti

CLARA BERTRAN 9/05/2015

El passat dijous 7 de maig, el grup de suport al Teti va protagonitzar una acció amb l’objectiu de denunciar públicament, que l’Ajuntament de Berga, no va acceptar a tràmit una moció de suport al jove, acusat pel cas del calbot al regidor del PP durant el pasacarrers de Patum.

El cas

Ja fa més d'un any que va començar la campanya Prou repressió a l'independentisme, Teti absolució.

Per a qui no conegui el cas, es tracta d'un noi de Berga de 26 anys (Sergi Rodriguez, Teti) que s'està enfrontant a una possible pena de 4 anys i nou mesos de presó (més una multa econòmica de 3600€) per un suposat calbot al regidor del PP, al Passacarrers de dimecres de Patum de 2012, a les tres de la matinada.

Si, per un suposat calbot...4 anys i nou mesos de presó.

Si la història ja de per si és inversemblant, ho és més quan ets berguedà i saps el que significa dimecres de Patum a les tres de la matinada, amb un clar ambient de festa. Doncs el regidor del PP, Juan Antonio López Noguera, ha utilitzat el fet de ser convidat a l'interior del cordó dels músics com la resta de regidors, per al•legar que estava exercint les funcions del seu càrrec, cosa que fa que legalment la pena per un fet d'aquest caire passi de civil a penal, i per tant que aparegui la possibilitat d'entrar a presó.

No oblidem, però, que si el regidor del PP es pot emparar legalment amb això no és sinó perquè l'alcalde de Berga, Juli Gendrau, va fer expressament un document oficial on constava que en aquell moment ell estava exercint el seu càrrec. Aquest fet que esperem que en el moment li semblés inofensiu a l'alcalde, és en gran mesura el que ha fet que siguem on som.

Recordem: possibilitat d'entrar a presó durant 4 anys i nou mesos per un suposat calbot.

A més, és important remarcar aquest fet, ja que denota clarament la intenció del regidor del PP de polititzar el cas, fent que un suposada falta penal sense una rellevància important, per no ser els fets prou greus com per sol•licitar l’entrada a presó d’una persona, no sigui suficient per ell.

Transformant una suposada acció individual en un càstig col•lectiu on s'encarreguen de deixar clar que son intocables pel poble, mentre ells ens porten a la misèria i ens criminalitzen com a tal.

Podríem seguir enumerant els paranys i el joc brut que fa el PP i els seus aliats (fixes o puntuals), des de pressions a la fiscalia al seu victimisme constant, que van tornar a mostrar com a partit i de manera personal l'únic regidor del PP de la comarca del Berguedà, al congrés que van realitzar a Valladolid a principis del 2014.

Però per sort, allà on hi ha repressió neix solidaritat.

El març passat després de constituir el grup de suport del cas vam donar el tret de sortida a la campanya Prou repressió a l'independentisme, Teti absolució.

Aquesta campanya consta de moltes branques, des de la simple difusió del cas (cartells, octavetes) de xerrades arreu del País, una recollida de signatures...

Fa dues setmana vam entrar a l'ajuntament de Berga una instància per presentar una moció pel proper ple del maig. La moció diu entre d'altres coses:- Que l'Ajuntament de Berga considera absurd i del tot inadmissible la possibilitat, que per només un suposat calbot, una persona pugui entrar a presó; i exigeix l'arxivament immediat de la causa així com la seva lliure absolució.

Està recolzada pel Casal Panxo, Alerta Solidària, Candidatura d'Unitat Popular, Coordinadora Obrera Sindical, Arran, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Ateneu Llibertari del Berguedà, Organització excursionista Piolet Negre, Colla bastonera Cop de Garrot, Ràdio Pinsania, ANC Berga, Castellers de Berga, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme del Berguedà i associació teatral la Farsa.

A més, aquesta moció ja ha estat aprovada a dos ajuntaments de la comarca del Berguedà (Casserres i Cercs) i a tres del Bages (Artés, Sallent i Navàs).

El passat dijous, se’ns va comunicar que la moció no podia entrar al ple, ja que en els estatuts del col•lectiu que l'ha entrat, no consta de manera explicita aquesta funció. Aquest fet ens sembla com a poc intencionat, ja que en altres casos no s'és tan primmirat a l'hora de mirar els estatuts de les diferents entitats per entrar una moció. A més el col•lectiu que va presentar la moció és el Casal Panxo, del qual el Teti és militant, si aquest fet no fos suficient justificació, que per nosaltres si, entenem que l'activitat del Casal, encaixa perfectament amb la lluita i la defensa del nostra poble, i de la gent que lluita per la seva sobirania en tots els aspectes.

No ens quedarem quiets davant el que creiem és un dels últims intents de treure’s de sobre el tema i no posicionar-se clarament sobre aquest. Entenem que no valen ambigüitats en un tema tan greu com aquest i farem el necessari perquè així sigui.

La campanya continua, no hi ha encara data de judici, i tenim el ferm compromís de seguir treballant per la total absolució del nostre company.

No podem acceptar de cap manera lliçons de democràcia dels que són hereus directes del franquisme, d'aquells que actuen cada dia per negar la llibertat més bàsica del nostre poble i de la nostra gent.

PROU REPRESSIÓ A L'INDEPENDENTISME

TETI ABSOLUCIÓ

Grup de suport al Teti

 

Etiquetes: opinió