Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • L'Ateneu Anarquista La Ruda denuncia haver patit vigilància policial

L'Ateneu Anarquista La Ruda denuncia haver patit vigilància policial

En un comunicat afirmen que la vigilància té l'objectiu d'aconseguir informació per ser usada en "futurs cops repressius".JORDI BORDES
19/06/2015


En un comunicat publicat a bllibertari.org i titulat "Custodiet ipsos custodes" que significa "vigila als vigilants", l'Ateneu Anarquista la Ruda denuncia haver patit vigilància policial. Afirmen que la policia va realitzar gravacions de les assistents en un acte, des de l'edifici de l'INEM, que està situat just davant de l'Ateneu. Pel que fa l'autoria apunten a "alguna Brigada d'Informació", amb l'objectiu d'aconseguir informació per ser usada en "futurs cops repressius". A la vegada expliquen que desconeixen si també es realitzaren escoltes ambientals.

L'acte escollit per fer les gravacions asseguren que "no és causal", ja que aquell dia realitzava una xerrada el veterà militant anarquista Jean-Marc Rouillan, en el marc de la Primavera Llibertària al Bages. Per ampliar la informació podeu consultar l'entrevista que l'Ariet va realitzar a Rouillan.

En el comunicat afirmen que no els sorprèn que l'espai estigui "en el punt de mira". Hi destaquen que aquesta vigilància s'emmarca en "l'escalada repressiva que sota múltiples formes intenta aturar a les què lluiten". Expliquen també que l'objectiu del comunicat és "fer visible el control policial per tenir-lo present i restar atentes" i que en cap cas es vol que la situació generi "paranoia". Declaren estar "avesades a seguiments i controls" ja sigui de tipus telefònic, a Internet o en els correus però que aquest fet no les farà callar. Posen èmfasi en la importància de senyalar les "formes menys perceptibles de repressió" tot i la seva "interiorització i normalització".
Fan també una denúncia explícita de "la complicitat del Ministeri de Treball i Seguretat Social amb la policia", ja que s'utilitzaren les seves instal·lacions per fer les gravacions.

Conclouen dient que la seva voluntat és seguir lluitant "contra les injustícies, contra els responsables de la misèria i l'explotació".

Etiquetes: notícia