Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Desarticulen una organització que explotava sexualment dones a Manresa

Desarticulen una organització que explotava sexualment dones a Manresa

 

REDACCIÓ BAGES 14/07/2015

La Policia espanyola ha desarticulat avui una organització que explotava sexualment dones a Manresa segons informa Manresainfo.cat. Durant l'operació s'han detingut sis membres de la xarxa. Les deu dones explotades eren captades mitjançant falses promeses de treball per finalment acabar sent obligades a exercir la prostitució, en un dels casos van arribar a tancar i privar d'aliments a una de les dones fins a accedir a prostituir-se. Durant els registres efectuats s'han intervingut més de 75.000 euros en efectiu, 11 telèfons mòbils, 3 ordinadors, joies i documentació relacionada amb la seva activitat delictiva.

La investigació va començar quan la Policia espanyola va identificar a una dona que va manifestar haver estat víctima d'aquesta organització, i que mitjançant engany d'una falsa oferta de treball va ser traslladada des de València fins a Manresa. Quan va arribar a Manresa va descobrir que el lloc de treball promès no existia i que havia d'exercir la prostitució. En negar-s'hi, els seus captors la van tancar en un dels pisos que controlaven, retirant-li l'aliment fins que finalment van aconseguir doblegar la seva voluntat i que acceptés mantenir relacions sexuals a canvi de diners que l'organització posteriorment es quedava.

Es va constatar que l'organització captava les seves víctimes, de diferents nacionalitats, mitjançant anuncis en premsa i Internet. Moltes de les dones no tenien papers, el que les posava en una situació de vulnerabilitat que era aprofitada per obligar-les a exercir la prostitució. També es va comprovar que la xarxa estava liderada per un home, la seva parella sentimental i la seva germana.

Finalment, l'operatiu es va saldar amb la detenció de tots els membres de l'entramat criminal, 6 persones (cinc a Manresa i un a Barcelona), als quals se'ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal, prostitució coactiva o proxenetisme i delictes contra els drets dels treballadors

Les sis persones detingudes es troben en presó provisional sense fiança pendents de judici.

Anuncis al Regió7

Les dones eren obligades a exercir la prostitució en pisos clandestins, allà eren tancades per tal que exercissin la prostitució durant les 24 hores del dia. L'organització les controlava en tot moment a través de càmeres de vídeo instal·lades en els pisos.

L'organització oferia els seus serveis a través de mitjans de premsa i d'internet, s'ha comprovat que des de 2008 s'havien gastat uns 75.000 euros per anunciar-se en el diari Regió7 i en portals digitals. A la vegada es va descobrir que la gran quantitat de diners generada s'hauria invertit en immobles i una altra part hauria estat enviada a Ucraïna. Pel que fa als immobles, membres de l'organització havien adquirit tres finques urbanes residencials a Manresa de grans dimensions.

Etiquetes: notícia