Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Concentració de la PAHC Bages en defensa del Bloc 5

Concentració de la PAHC Bages en defensa del Bloc 5

Concentració als Jutjats de Manresa/ JORDI BORDES
Concentració als Jutjats de Manresa/ JORDI BORDES

 JORDI BORDES 05/10/2015

Aquest matí una trentena de membres de la PAHC Bages s'han concentrat als jutjats de Manresa en suport a l'Ana Belen, citada a declarar per l'okupació d'un bloc propietat del SAREB al Carrer Monterde de Manresa.

En un comunicat titulat "No al judici de l'Ana Belen" la Plataforma afirma que davant la manca de solucions per part de l'Ajuntament de Manresa, un grup de famílies  "que no tenien un sostre digne per viure" van decidir realitzar aquesta okupació. Critiquen que malgrat que la lluita de la PAH ha aconseguit que les lleis catalanes "comencin a recollir el dret a un habitatge digne", això no es reflecteixi en una justícia que segueix estant a favor dels banquers.

Expliquen que l'Ana Belen va "demanar insistentment" als serveis socials municipals un habitatge per la seva família, però que la resposta del consistori tan sols va ser un document on deien que no tenien "cap solució per ella". La PAHC defensa que l'okupació va ser un acte "totalment legítim" perquè la ILP de l'habitatge i la pobresa energètica afirma que "els poders públics han de garantir el dret a l'habitatge". Aquesta llei diu que “L’Administració pot resoldre la cessió obligatòria d'habitatges, per un període de tres anys, per a incorporar-los al Fons d’habitatges de lloguer per a polítiques socials, en el cas d’habitatges buits... en un municipi en què hi hagi, com a mínim, una unitat familiar en una de les situacions de risc d’exclusió residencial definides per aquesta llei sense solució pel que fa a l'habitatge”.

Per últim demanen "una justícia que faci complir les lleis que defensen els pobres" en comptes de "defensar els banquers del SAREB rescatat amb diners públics".

Etiquetes: notícia