Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

El BBVA porta a judici 2 membres de la PAHC Bages

La PAHC qualifica aquest banc com a "enemic del poble, enemic de la ciutat i enemic del país"

JORDI BORDES 07/10/2015

Per segona vegada aquesta setmana la PAHC Bages passa pels Jutjats de Manresa. Després que el dilluns l'Ana Belén declares per l'okupació del Bloc 5, aquest dijous 2 membres de la Plataforma estan citats a declarar per un suposat delicte de desllument de béns immobles acusats pel BBVA. Per aquest motiu convoquen una concentració de suport als jutjats a 2/4 d'11 del matí.

Segons un comunicat emès per la PAHC els Mossos van fer les identificacions dels dos activistes a través de les càmeres de la sucursal bancària. Denuncien també que el BBVA "és el banc líder en desnonaments a Catalunya i l'Estat espanyol" i que no dóna opció de "lloguer social a les famílies". Qualifiquen aquest banc com a "enemic del poble, enemic de la ciutat i enemic del país" i denuncien que sempre que s'ha fet alguna acció en aquesta entitat "han enviat els mossos a desallotjar-nos sense voler negociar". Recorden que aquest banc ha obtingut uns beneficis els primers sis mesos de 2015 de 2.700 milions d'euros, degut en part, a l'absorció de Catalunya Caixa que va rebre un rescat de 13.000 milions d'euros. També informen que aquest banc ha provat d'imputar, aquesta mateixa setmana, membres d'altres PAHs de Catalunya i que, alhora, ha intentat aconseguir una ordre d'allunyament de les PAHs.

Adverteixen que no permetran que "aquests autèntics criminals que atempten contra els Drets Humans més bàsics aconsegueixin els seus propòsits" i que se senten amb la legitimitat "per lluitar pels nostres drets[...] per sobre de lleis injustes que sempre beneficien als amos del gran capital com el president de BBVA".

[Actualització]

Denúncia arxivada

Una seixantena de persones s'han concentrat aquest matí als Jutjats de Manresa en suport als dos activistes de la PAHC Bages denunciades pel BBVA. Després d'uns tres quarts d'hora d'espera, els dos denunciats, Ricard Vidosa i Bernat Sorinas, sortien dels jutjats amb la notícia que la causa havia quedat arxivada per un defecte de forma, ja que l'entitat bancària els acusava d'un presumpte delicte de deslluïment de béns immobles i aquest delicte no apareix tipificat en la nova llei de Seguretat Ciutadana, coneguda popularment com a Llei Mordassa.

En sortir dels jutjats les persones concentrades s'han dirigit a l'oficina de Catalunya Caixa de la Plana de l'Om, ara propietat del grup BBVA, i hi han enganxat adhesius.

Tot i això fa pocs dies l'Associació Lliure d'Advocats i Advocades de Catalunya(All@c) emetia un comunicat alertant que amb la reforma del Codi penal els imputats per okupar habitatges no tindran advocat d'ofici. El col·lectiu ha denunciat aquesta situació, "en uns temps com els actuals, on milers de famílies s’han vist obligades, davant la incapacitat de les administracions públiques, a ocupar un immoble, que no tenia cap ús,  per poder garantir el seu dret a l’habitatge i tenir un sostre".

Etiquetes: notícia