Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Arxivada la denúncia del BBVA contra els dos membres de la PAHC Bages

Arxivada la denúncia del BBVA contra els dos membres de la PAHC Bages

Un defecte de forma en la denúncia de l'entitat bancària ha comportat l'arxivament de la causa


Una seixantena de persones s'han concentrat davant dels Jutjats de Manresa/ JORDI BORDES

JORDI BORDES 08/10/2015

Una seixantena de persones s'han concentrat aquest matí als Jutjats de Manresa en suport als dos activistes de la PAHC Bages denunciades pel BBVA. Després d'uns tres quarts d'hora d'espera, els dos denunciats, Ricard Vidosa i Bernat Sorinas, sortien dels jutjats amb la notícia que la causa havia quedat arxivada per un defecte de forma, ja que l'entitat bancària els acusava d'un presumpte delicte de deslluïment de béns immobles i aquest delicte no apareix tipificat en la nova llei de Seguretat Ciutadana, coneguda popularment com a Llei Mordassa.

En sortir dels jutjats les persones concentrades s'han dirigit a l'oficina de Catalunya Caixa de la Plana de l'Om, ara propietat del grup BBVA, i hi han enganxat adhesius.

Tot i això fa pocs dies l'Associació Lliure d'Advocats i Advocades de Catalunya(All@c) emetia un comunicat alertant que amb la reforma del Codi penal els imputats per okupar habitatges no tindran advocat d'ofici. El col·lectiu ha denunciat aquesta situació, "en uns temps com els actuals, on milers de famílies s’han vist obligades, davant la incapacitat de les administracions públiques, a ocupar un immoble, que no tenia cap ús,  per poder garantir el seu dret a l’habitatge i tenir un sostre".

Etiquetes: notícia