Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Manresa i Berga se solidaritzen amb les anarquistes detingudes

Manresa i Berga se solidaritzen amb les anarquistes detingudes

Les convocants consideren que l'objectiu de l'Estat és aixafar "les lluites anarquistes, considerades com a principal enemic intern"

  Pintada a la Carretera de Vic de Manresa
  Pintada a la Carretera de Vic de Manresa

REDACCIÓ BAGES/BERGUEDÀ 29/10/2015

Unes 200 persones es van manifestar ahir a la nit pels carrers més cèntrics de Manresa en suport a les anarquistes detingudes en el marc de l'operació dels Mossos d'Esquadra i l'Audiència Nacional contra el moviment llibertari. La manifestació va transcórrer entre crits de "llibertat, llibertat detingudes per lluitar" o "preses anarquistes a casa".  Al final de la manifestació, que va acabar a la Plana de l'Om, es va llegir un manifest on s'informava que aquesta operació és "una continuació del cop repressiu anomenat Pandora" i es denunciava que efectius de la Brigada d'Informació han requisat "aparells informàtics, diners i propaganda". A la vegada alerten que aquestes detencions coincideixen amb la vista a l'Audiència Nacional per la revisió de la presó preventiva de les anarquistes empresonades Mónica i Francisco. En aquest sentit entenen les detencions com un "cop d'efecte policial i mediàtic per facilitar l'allargament de l'encarcerament de les dues companyes". Consideren que l'objectiu de l'Estat és aixafar "les lluites anarquistes, considerades com a principal enemic intern", ja que un "Estat democràtic" necessita la figura de l'enemic intern per "justificar els mètodes repressius excepcionals". Denuncien també la col·laboració entre l'Audiència Nacional i els Mossos d'Esquadra i el paper dels mitjans de comunicació que "han continuat reproduint les fonts policials i focalitzant el cas amb la trama GAC, una organització de caire pública que la imaginació policial i mediàtica l'ha convertit en una associació terrorista".

A Berga més d'una cinquantena de persones van acudir a la concentració que va començar a la plaça Sant Pere on es va fer la lectura del manifest. Aquest començava exigint "la llibertat per les nostres companyes ja", i continuava remarcant la importància de "la solidaritat amb les companyes detingudes i les seves amigues, les seves companyes i les seves familiars" finalment mostrava la "ràbia cap als demòcrates i els feixistes que les han segrestat". La concentració es va convertir en una improvisada manifestació pel carrer Major on es van escoltar lemes com «l'únic terrorista l'Estat capitalista» o «llibertat anarquistes preses». En arribar a la plaça Sant Joan es va fer una relectura del manifest i es va desconvocar.

Per conèixer tots els detalls del cas Pandora podeu consultar l'article "Cas Pandora, un artefacte ideat als serveis d'informació dels Mossos d'Esquadra" publicat a la Directa.

Etiquetes: notícia