Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Arriba a Manresa la campanya de boicot a El Corte Inglés en suport a dos vaguistes del 29M

Arriba a Manresa la campanya de boicot a El Corte Inglés en suport a dos vaguistes del 29M

La finalització de la campanya estaria condicionada pel fet que la cadena "renunciï al cobrament de la responsabilitat civil"


Piquet informatiu davant l'ofincia de Viatges El Corte Inglés al carrer Carrió de Manresa

REDACCIÓ BAGES 10/11/2015

Una vintena de persones han realitzat aquesta tarda un piquet informatiu davant les portes de l'oficina de Viatges El Corte Inglés al carrer Carrió de Manresa. Les concentrades s'han sumat a la campanya iniciada la setmana passada per la CNT-AIT Barcelona i Acció Llibertària de Sants en defensa d'un membre d'ambdues organitzacions, imputat per la seva participació en un piquet de la vaga general del 29 de març de 2012. El judici contra aquest militant anarquista i un altre manifestant pels presumptes delictes de danys i desordres públics està previst pels dies 12 i 13 de gener de 2016, la petició de la fiscalia és de cinc anys de presó per a cadascun i una indemnització solidària de 8.500 euros en concepte de reparació de danys a l'edifici d'El Corte Inglés.

Segons informa La Directa, el Sindicat d'Oficis Varis de la CNT-AIT Barcelona va enviar fa uns dies una carta al director general d'El Corte Inglés a Catalunya Josep Miquel Abad on li comunicava que iniciava "un conflicte sindical i social contra la seva empresa, al llarg de tot l'Estat, donada la seva implicació directa en el procediment penal" i que la finalització de la campanya estaria condicionada pel fet que la cadena "renunciï al cobrament de la responsabilitat civil".

En un comunicat les organitzacions que han engegat la campanya afirmen que "El Corte Inglés és símbol del capitalisme ultradretà i caciquista" i que durant les jornades de vaga "coacciona els treballadors per a que no segueixin la vaga". Davant la voluntat de l'empresa de reclamar els 8.500 euros de la responsabilitat civil declaren "que els quedi ben clar, les treballadores no pagarem. No ens humiliarem pel xantatge de la presó i la repressió".

En aquest web podeu trobar el comunicat, els materials de campanya i un document on es fa una crítica oberta al finançament de les campanyes antirepressives a través de la venda d'alcohol. En aquest cas, han optat per no acceptar diners que tinguin aquesta procedència. La mobilització a les xarxes socials empra les etiquetes #boicotelcorteingles i #lavagaquevolem.

{youtube}3B2l5Wxazmk{/youtube}

Etiquetes: notícia