Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Multen dos antifeixistes amb 1202 euros arran de la concentració de rebuig al partit SOM Catalans a Manresa

Multen dos antifeixistes amb 1202 euros arran de la concentració de rebuig al partit SOM Catalans a Manresa

 
Darrere els bancs, membres de SOM, i just davant les persones convocades per UCFR Bages / Meritxell Brun

REDACCIÓ BAGES 25/05/2016

"En defensa dels drets humans: ser antifeixista no és cap delicte" aquest és el títol del manifest que el grup de suport a les persones multades per participar en la protesta contra el partit xenòfob "SOM Catalans" ha difós per denunciar les sancions.

Els fets es remunten al 30 de gener de 2016, quan un grup d'antifeixistes es van concentrar per mostrar el seu rebuig a la convocatòria de la formació racista i independentista nascuda d’una escissió de PxC . En el manifest les antifeixistes afirmen que es van concentrar per "defensar uns barris lliures de feixisme" i la "diversitat, la llibertat i els drets humans". Denuncien l'actitud "equidistant" dels Mossos d'Esquadra que van utilitzar "una eina intimidatòria com és la identificació massiva" per acabar interposant una multa a dos antifeixistes per "desobediència als agents de l'autoritat".

Asseguren estar "perplexes" ja que la sanció ascendeix a 1202 euros per una "infracció greu" i denuncien que se'ls està aplicant la llei mordassa, una llei que declaren "impedeix l'exercici dels nostres drets fonamentals". Des de la perplexitat es pregunten com se les pot multar per "defensar els drets humans", quan a més afirmen que totes elles es van identificar quan se'ls ho va requerir. Segons les antifeixistes el que busquen aquestes multes és "intimidar i desmobilitzar" les persones que planten cara al feixisme en un moment on aquesta ideologia "està vivint un perillós auge".

Alhora recorden que Manresa va ser declarada per unanimitat del ple de l'Ajuntament "ciutat antifeixista" i que precisament el consistori manresà va aprovar una declaració de rebuig a la concentració racista, fet que els porta a afirmar que "discursos com el de SOM Catalans, no tenen lloc a Manresa". Remarquen que a la ciutat hi ha molts col·lectius que des de la societat civil treballen per la convivència, demostrant "el suport social i institucional a l'acció que vam protagonitzar".

Tanquen el manifest exigint "la retirada d'unes multes il·legítimes i desorbitades" i reclamant "el compromís dels cossos policials en la lluita contra el feixisme".