Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Suspès el judici contra l'Ateneu Popular Ca la Teia de Santpedor

Suspès el judici contra l'Ateneu Popular Ca la Teia de Santpedor

 

REDACCIÓ BAGES 14/06/2016

Aquest matí una trentena de persones s'han concentrat davant les portes dels jutjats de Manresa en suport a l'Ateneu Popular Ca la Teia de Santpedor, un espai okupat des del mes d'abril del 2015. Diverses entitats del poble com la cooperativa de consum la Granera, l'esplai GEPS, la colla bastonera els picarols, la CUP de Santpedor i l'assemblea de joves El Graner convocaven aquesta concentració en defensa de l'Ateneu. Finalment però, el judici s'ha suspès perquè no s'havien practicat les citacions a les acusades. Per ara encara no es coneix la nova data de citació.

Durant la concentració s'ha llegit un manifest on Ca la Teia defensa la importància de l'espai al poble per la "falta d'espais públics per a entitats i col·lectius", un fet que els ha provocat "greus dificultats per trobar llocs on reunir-se, crear o desenvolupar activitats". Aquesta manca d'espais, sumat al fort creixement que ha viscut el poble durant els últims anys, els porta a afirmar que existeix el perill de "convertir-se en una ciutat dormitori".

Expliquen que durant la primavera de 2013 diversos col·lectius i entitats del poble van iniciar un procés participatiu i assembleari per tal de posar les bases d'un ateneu a Santpedor. Però després de diversos mesos de reunió amb l'Ajuntament, critiquen que la "manca d'implicació" del consistori, va truncar tota possibilitat d'oferir un espai autogestionat pels col·lectius, entitats i persones".

Defensen que amb l'okupació de l'espai buscaven "recuperar un punt de trobada" i entenen que "l'alliberament d'espais és una via vàlida com a forma de cooperació i autogestió". Des de l'obertura de l'Ateneu asseguren que entitats i col·lectius del poble "han trobat un lloc on reunir-se de forma permanent i organitzar-hi un gran nombre d'actes". Alhora constaten la necessitat de l'espai al poble pel fet que en els actes com ara xerrades, tallers, concerts, sopars, espectacles teatrals o passis d'audiovisuals, hi han passat "centenars de persones". També destaquen que a l'espai han sorgit noves iniciatives com un curs de guitarra gratuït, o recentment, un Cor Femení.

Tanquen el manifest defensant el projecte com una forma "d'autogestió i reivindicació de l'activitat sociocultural i artística del poble" per tal de convertir-lo en un poble més "viu, unit i participatiu".