Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Detingut un navassenc entre els independentistes investigats per cremar fotos del rei durant la diada

Detingut un navassenc entre els independentistes investigats per cremar fotos del rei durant la diada

 

Agents de paisà a Navàs / La Directa

ALBA FLETA / 12/01/16

El navassenc i membre d’Endavant Bages Jordi Almiñana ha estat detingut aquest matí a quarts de nou quan sortia de casa seva per anar a la feina, a càrrec d’agents dels Mossos d’Esquadra vestits de paisà. La detenció s’emmarca en la investigació sobre la crema de fotos del rei durant la marxa alternativa el passat onze de setembre per part de cinc independentistes. Com ja van avisar recentment en un comunicat  les cinc membres de l’Esquerra Independentista es van negar a declarar per videoconferència davant l’Audiència Nacional el passat 7 de desembre. Per aquest fet el jutge de l'Audiència Fernando Andreu, encarregat d’investigar el cas, ha donat l’ordre a la policia catalana de detenir les cinc persones acusades per un presumpte delicte d'injúries a la Corona.

Segons infofrma La Directa els Mossos han entregat a la Guàrdia Civil els detinguts per la crema de fotos del Rei Felip VI. Pel que fa al Bages, els dos acusats que encara no han estat detinguts són Roger Santacana, militant d'Arran Manresa, i Nora Miralles, suplent de la llista de la CUP per Barcelona al Parlament, que fa pocs mesos que resideix al Bages.

L’esquerra independentista del poble ha convocat una concentració en suport del navassenc detingut aquest vespre, a les 20.00 a la plaça de l’Ajuntament.