Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Crema de fotos del rei a Navàs en solidaritat amb les detingudes per injúries a la corona

Crema de fotos del rei a Navàs en solidaritat amb les detingudes per injúries a la corona

 -L'acte es va dur a terme en suport a les persones detingudes per cremar fotos del rei el passat 11 de setembre, entre elles un veí de Navàs


Persones concentrades en suport a les investigades per injúries a la Corona / Alba Fleta

ALBA FLETA 13/12/16

Unes 200 persones es van concentrar ahir a la plaça de l’Ajuntament de Navàs responent a la convocatòria de l’esquerra independentista per donar suport a les tres persones que havien estat detingudes per negar-se a declarar davant l’Audiència Nacional el passat 7 de desembre, per un delicte d’injúries a la corona. En especial per la detenció del navassenc Jordi Almiñana, que havia estat detingut aquell mateix dia, sortint de casa seva, per agents dels Mossos d’Esquadra de paisà.

Passats pocs minuts de les 8 del vespre, i amb unes 200 persones a la plaça, es va donar el tret de sortida a un acte que, tot i que va durar poca estona, va resultar una mostra de força davant l’ ofensiva de l’Estat Espanyol, i una resposta col·lectiva i contundent a la detenció de diverses persones independentistes, investigades únicament per mostrar la seva opinió a través de la crema de fotos del Rei espanyol.

Tot seguit, l’alcalde del poble, Jaume Tai Casals, va explicar els fets i va donar unes paraules de suport per en Jordi i la resta de detingudes, deixant clar que l’acció duta a terme el passat 11 de setembre formava part de la llibertat d’expressió i va acabar amb la mítica frase "no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu". També va parlar el membre d’Arran Manresa Gerard Boix, que va advertir del fet que fossin els Mossos els que denunciaren les persones que ara estant sent investigades, tot criticant el govern de Junts Pel Sí, i finalment va convidar a les assistents a cremar fotos del rei Felip VI, mentre les imatges anaven corrent per la plaça. A continuació, i amb diverses càmeres immortalitzant el moment, es va fer la crema de fotos, seguida de crits d’"independència".

En acabat el regidor de Navàs, Josep Casafont, va donar per acabat l’acte i la plaça sencera va cantar l’himne d’ "Els Segadors".


Moment en que es cremen les fotos del Rei Felip VI / Alba Fleta

A poc a poc la gent va anar marxant i passats escassos minuts de la clausura de l’acte la imatge de la plaça tornava a ser la d’un dilluns de desembre qualsevol amb el terra relliscós pel glaç, excepte per les càmeres i periodistes que van seguir una estona al lloc.

Aquesta acció es va fer a paral·lelament a unes altres 14 places catalanes, on es van cremar de nou fotos del monarca espanyol, tot plegat emmarcat en la campanya #NiReiNiPor .

Per avui a la mateixa hora, però aquesta vegada a la plaça Major de Manresa, està prevista una altra concentració en suport a Roger Santacana i Nora Miralles, que finalment han estat detinguts avui quan es trobaven viatjant a Madrid en el bus solidari que ha muntat l’esquerra independentista.