Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Moviments socials de Sallent surten en suport del veí citat a declarar per l'ocupació de la seu del PP a Barcelona

Moviments socials de Sallent surten en suport del veí citat a declarar per l'ocupació de la seu del PP a Barcelona

 
Seu del Partit Popular el passat 27 de març/ Jesús Rodríguez

REDACCIÓ BAGES 05/06/2017

El passat 27 de març la seu del Partit Popular al carrer Comte d'Urgell 249 de Barcelona va ser ocupada amb urnes. Uns 25 militants de l'organització juvenil Arran van entrar fins a l'accés de la primera porta del vestíbul de l'edifici per reivindicar el referèndum d'autodeterminació. Mentrestant, unes cinquanta persones es concentraven davant l'edifici amb una gran urna i diverses de petites a crits de: "Sense desobediència no hi ha independència".
Després de l'acció president dels populars catalans, Xavier García Albiol, va anunciar que el PP denunciaria els incidents i va qualificar les activistes d'Arran com a "feixistes".

Arrel d'aquesta acció 5 joves dels municipis de Sallent, Sant Cugat, Mataró i els barris de Gràcia, Horta i Sants de Barcelona, han estat cridats a declarar davant del jutge acusats dels delictes de danys i desordres públics a causa de la denúncia presentada pel Partit Popular.

Davant la presència d'un sallentí entre els citats, els col·lectius Arran Sallent, l'Ateneu Popular Rocaus, la CUP de Sallent i la Fumera han emès un comunicat per manifestar "que el nostre company i veí compta amb tot el nostre suport i tota la nostra escalfor solidària". Els col·lectius asseguren que respondran "amb una sola veu" els intents de l'Estat "d'aïllar-nos i debilitar-nos".
La crítica del comunicat no va solament dirigida a l'Estat i els seus òrgans judicials, també es denuncia la "col·laboració" dels Mossos d'Esquadra en la "repressió de militants independentistes". Asseguren, a més, que les identificacions dels activistes s'ha realitzat a posteriori gràcies a les "llistes negres de militants polítics" de què disposa la policia catalana.
A excepció de la CUP tots els partits amb representació parlamentària van condemnar l'acció d'Arran, en aquest sentit, els col·lectius sallentins denuncien que aquesta condemna "reforça el marc mental i el discurs del Partit Popular i l'Estat espanyol". Per acabar reafirmen el seu suport a la decisió de les joves citades a declarar de desobeir i negar-se a declarar davant del jutge.