Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Solidaritat antifeixista en el judici de l’activista de Manresa denunciat per Plataforma per Catalunya

Solidaritat antifeixista en el judici de l’activista de Manresa denunciat per Plataforma per Catalunya

Unes 100 persones s’han concentrat avui als jutjats de Manresa en suport a un activista denunciat per Plataforma per Catalunya

OM SALA 21-11-2014

El passat 15 de juliol, Plataforma per Catalunya (PxC) va organitzar una recollida d’aliments racista al mercat de la font dels Capellans de Manresa, només per a “gent necessitada de casa”, tal com ja havia fet a altres municipis de Catalunya. La mobilització que va aplegar una setantena de persones de diversos col·lectius sota el lema “No alimentis el racisme” va aconseguir evitar l’acte racista.

L’acció va acabar amb la denúncia d’un activista per part del Regidor de Plataforma per Catalunya a Manresa, Albert Pericas i del secretari general del partit i regidor d’Igualada, Robert Hernando. Aquest cas segueix l’estela d’altres denúncies similars a activistes antifeixistes de diversos dirigents de PxC a Vic, el Vendrell, Igualada o Olot. Totes aquestes denúncies anteriors han acabat sent desestimades.

El judici celebrat avui ha mostrat les contradiccions dels integrants de PxC, que han declarat que s’havien sentit coaccionats per les integrants de la mobilització, ja que s’havien sentit acorralats al bar i que les activistes els havien increpat i amenaçat, impedint-los sortir del bar. Pericas i Hernando han reconegut d’entrada que l’acte havia estat desautoritzat per l’Ajuntament. La seva versió es contradiu tant en l’atestat policial que parla de “manifestació pacífica” i que els denunciants havien sortit del bar “pel seu propi peu”, com amb la versió de la defensa que ha declarat que la mobilització es va fer per impedir el recapte racista i que en cap moment va haver-hi una aproximació física. 

La concentració de suport ha aplegat més de 100 persones que han desplegat pancartes on s’hi podien llegir missatges com “PxC mentiders, manipuladors, extorsionadors i feixistes”, “Fora racista” i “ La PAHC també combat el racisme i el feixisme. Si ens toquen a una ens toquen a totes”. En declaracions de la portaveu del grup de suport “el que pretenen ells és difondre una por i unes mentides que no són representatives de la situació actual”, i en referència a la denúncia de PxC ha apuntat que “tenen por que l’antifeixisme i l’antiracisme creixin i no els deixin continuar amb les seves mentides”.

La campanya “#No alimentis el racisme”, en contra de les campanyes feixistes engegades per l’extrema dreta per a criminalitzar la immigració,  ja ha rebut 135 adhesions de col·lectius i 800 individuals. Aquestes recollides d’aliments xenòfobes són part de l’estratègia propagandística de la renovada PxC liderada per Robert Hernando, coordinant “accions caritatives” puntuals amb un alt contingut racista. 

En els últims mesos les han dut a terme als municipis de Piera, Calaf, Igualada, Vilanova del Camí, Vilanova del Vallès i Santa Margarida de Montbui. A Igualada, també hi va haver una acció de rebuig amb la participació de desenes de persones, incloses famílies nouvingudes, donant aliments, que va deixar en evidència PxC. El partit identitari, va respondre amb una denúncia per insults i amenaces a tres membres de l’entitat Atlas (organitzadora de l’acte), que van quedar absolts al ser desestimada la denúncia als jutjats d’Igualada.

 

Etiquetes: notícia