Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Llibertats
  • Absolució de l'activista antiracista de Manresa denunciat per dirigents de PxC

Absolució de l'activista antiracista de Manresa denunciat per dirigents de PxC

La sentència l'exculpa dels delictes de coaccions i injúries, tal com pretenien acusar-lo els ultres Albert Pericas i Robert Hernando

Imatge: Manresainfo
Imatge: Manresainfo

JESÚS RODRÍGUEZ 12-12-2014

Ni coaccions ni injúries, lliure absolució. Aquesta és la conclusió del jutjat d'instrucció núm. 3 de Manresa després d'haver escoltat els testimonis, llegit els atestats i avaluat les proves del judici contra un activista antiracista de la capital del Bages que va ser portat a judici per una denúncia de dos dirigents de Plataforma per Catalunya (PxC). Els fets en litigi es remunten al 15 de juliol, quan diversos col·lectius antiracistes de Manresa van convocar una concentració al mercat del barri de la Font dels Capellans per denunciar la recollida d'aliments només per a persones de nacionalitat espanyola. Segons Pericas i Hernando, els antiracistes els van insultar al crit de “feixistes”, i van assegurar davant la jutgessa que el noi jutjat ho va fer a un pam i mig de la seva cara, bloquejant-los la sortida del bar on es trobaven, però la sentència ho desmenteix. “No ha quedat acreditat que els impedís la sortida del bar”, així com, “no ha quedat acreditat el crit de feixista”, són les dues principals conclusions de la sentència que s'ha donat a conèixer aquest migdia.

El jutjat assegura que l'acusat simplement es va limitar a participar en la concentració antiracista i ha fet una feina de mediació per a les persones que volien sortir i entrar de l'acte, ja que hi havia un cordó policial que separava les activistes dels militants ultres de PxC. El 21 de novembre, dia que es va celebrar el judici, van ser més d'un centenar de persones les que es van concentrar al jutjat de Manresa per donar suport al jove.

*Article publicat a www.directa.cat

Etiquetes: notícia