Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • L’Ajuntament de Puig-reig talla l’aigua d’un edifici on hi viuen famílies sense recursos

L’Ajuntament de Puig-reig talla l’aigua d’un edifici on hi viuen famílies sense recursos

La PAHC Berguedà anuncia noves accions si el consistori no es fa enrere

L'Ajuntament fa efectiva l'ordre de tallar l'aigua / Berni Sorinas
L'Ajuntament fa efectiva l'ordre de tallar l'aigua / Berni Sorinas

REDACCIÓ BAGES 20/01/15 

Ahir a entre les 10 i les 11 del matí, l’Ajuntament de Puig-reig va decidir tallar l’aigua de l’edifici que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà va okupar el 27 de desembre per tal d’allotjar-hi famílies sense recursos econòmics. A l’edifici hi viuen dues famílies formades per 7 persones en total, tres de les quals són menors (4, 10 i 15 anys). 

La PAHC Berguedà ha emès un comunicat on afirmen que “s’han traspassat diverses línies vermelles, sent el tall d’aigua la més greu”. Les línies vermelles van des de “la negativa de l’Ajuntament a empadronar les famílies que viuen a l’Obra Social, contradient així la legislació vigent”, fins a la publicació d'“una circular difamatòria que circula per Puig-reig”, la qual està “totalment desmentida per l’informe socioeconòmic elaborat per l’assistenta social de l’Ajuntament”, segons fonts de la PAHC Berguedà.

Davant de la situació de vulnerabilitat en què s’ha deixat les famílies de l’Obra Social (la PAH anomena Obra Social al conjunt d’edificis que ha okupat), la PAHC ha anunciat que si no se soluciona el problema de manera immediata, no iniciaran noves negociacions amb el consistori i començaran a emprendre accions.

De moment, s'ha iniciat una intensa campanya per les xarxes socials on es denuncia el tall d'aigua ordenat per l'Ajuntament. En un sol dia ja hi ha més de 650 piulades publicades amb el hashtag #aiguaésvida i en prop d'un miler es cita l'Ajuntament de Puig-reig (@AjPuigreig).

Des de l’Apunt s’ha enregistrat un vídeo amb l’Andrés Cortés, un dels residents a l’edifici okupat, perquè ens expliqui de primera mà la seva situació. 

{youtube}tKyiluHlYoY{/youtube} 

Etiquetes: opinió