Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Es presenta el Procés Embat a Manresa

Els tres punts claus del projecte són: La democratització del poder econòmic, la socialització del poder polític i el desenvolupament del poder popular

 

JORDI BORDES 21/01/2015

El Procés Embat es presenta a Manresa el proper divendres dia 23 a les 7 de la tarda a l'Ateneu Popular La Sèquia. Aquesta iniciativa es troba en plena ebullició de presentacions i socialització, un projecte d'una ambició i complexitat important.
Des del Procés Embat afirmen que aquest procés té com a objectiu "la creació d'una organització revolucionària" i que ho volen fer a partir "de persones que militen als moviments socials i populars". El procés neix de la necessitat de persones llibertàries de "donar resposta als problemes que afronta la nostra societat", tot i així afirmen que encara que neixin a partir de persones que formen part del moviment llibertari, el procés té les portes obertes a totes les persones que comparteixin els 3 punts claus del projecte: la democratització del poder econòmic, la socialització del poder polític i el desenvolupament del poder popular. Elements que sintetitzen en la frase "socialisme i llibertat a partir del poder popular".

Els moviments revolucionaris han discutit àmpliament sobre el terme "poder popular", però, què entén el Procés Embat per aquest terme? Segons un dels impulsors el concepte representa "un imaginari de victòria" on s'hi ha arribat a través d'un "esforç col·lectiu d'un poble empoderat, fort i digne". A la vegada la utilització d'aquest terme té un objectiu subjacent que és la de "connectar amb altres tradicions de l'esquerra que el facin servir de la mateixa manera".
El Procés parteix d'uns principis com "la solidaritat, el suport mutu, l'autogestió, l'horitzontalitat o l'acció directa" que han de servir per arribar al que anomenen "socialisme en llibertat", que en definitiva ha de representar la capacitat d'un poble per "doblegar els poders estatal i capitalista".

La seva visió dels moviments socials és que aquests han de "ser autònoms de tota força política, fins i tot de nosaltres mateixes". Creuen que els moviments socials són "subjectes polítics" que han de poder parlar d'igual a igual amb "una institució, un altre moviment o amb un partit polític"

Per tal d'iniciar un procés revolucionari, que és l'objectiu principal de la iniciativa, troben necessari que els moviments de cada territori siguin "actors polítics" capaços de crear "un projecte de país més enllà del capitalisme" i que aquest es constitueixi a partir d'unes "noves institucions populars".

Un dels principals objectius és que l’organització que sorgeixi del Procés Embat “garanteixi l’autonomia dels moviments socials” així com també "la connexió de persones que treballin en els mateixos àmbits de militància social" ser una eina per a "formació constant", treballar per a la "creació d'anàlisis polítics adients al context i a la conjuntura" i l'elaboració d'un seguit "d'estratègies i tàctiques" que els permetin la consecució dels objectius marcats.

Etiquetes: notícia