Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La PAHC Berguedà okupa l'Ajuntament de Puig-reig

Les famílies continuen en peu demanant una solució davant la inexistència d'habitatges d'ús socialROSER VALVERDE
  26/01/2015

Avui al matí, pels volts de dos quarts de dotze, la PAHC Berguedà ha decidit okupar l'Ajuntament de Puig-reig per tal de demanar al consistori que restableixi el subministrament d'aigua a les famílies que viuen al pis que es va okupar a finals del mes passat a la zona de Cal Cases. A la vegada volen reobrir un canal de diàleg amb l'alcalde i l'Ajuntament, en pro de solucionar la precària situació de les dues famílies.
Les famílies, amb un total de 7 persones (tres de les quals són menors d'edat), i la PAHC denuncien que l'Ajuntament de Puig-reig els ha presentat una proposta sense sentit. El consistori proposa a les dues famílies, sense vincles parentius entre si, el reallotjament d'aquestes a l'antic habitatge de la família Cortés. Aquest habitatge, però, té mancances de salubritat i és inhabitable, fet que portà a l'okupació de l'habitatge ara alliberat per l'obra social la PAHC.
La setmana passada, a més a més, el consistori va ordenar tallar el subministrament d'aigua de l'habitatge alliberat, empitjorant d'aquesta manera la precària situació amb la qual es trobaven els ocupants de l'immoble.

Segons el comunicat emès avui per la PAHC Berguedà, l'únic culpable d'aquesta situació és l'Ajuntament de Puig-reig, ja que aquest “no disposa d'habitatges per posar a disposició de les persones que ho necessiten de manera urgent”, denunciant així la manca de lloguers o d'habitatges socials que ha acabat desembocant en l'ocupació d'un immoble. 
La PAHC i les famílies afectades continuaran endavant amb la proposta de creació d'habitatges socials, no només per a solucionar la situació de les dues famílies afectades, sinó per acabar amb el problema de l'habitatge al municipi.

Etiquetes: notícia