Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Operaris d'Endesa tallen la llum de la Sala Ciutat

Cinc dies després de l’okupació de l’espai i amb el projecte en plena construcció, tallen el subministrament elèctric

Projecció de la pel·lícula Cinema Paradiso el passat dissabte/Regió 7

OM SALA 28/01/2015

Segons informa el col·lectiu Recuperem la Sala Ciutat, aquest matí al voltant de les 9h, tècnics de l’empresa S. Gol S.L., enviats per la companyia elèctrica Endesa, amb coordinació amb la Policia Local, han tallat el subministrament de la llum de la Sala Ciutat. 

Des del col·lectiu denuncien la complicitat del tall de la llum amb l'ajuntament de Manresa afirmant que mentre les intencions de l’Ajuntament han estat d’escoltar les demandes, la seva acció ha estat tallar la llum”. Segons l’assemblea Recuperem la Sala Ciutat, això demostra que “mostren bona cara, però posen pals a les rodes als projectes d’autogestió veïnal i popular”. Tot i això declaren que “no aturaran les ganes de recuperar la Sala Ciutat”.

Després de l'okupació, l’Ajuntament va declarar estar “obert al diàleg” i que “no intervindria de moment en l’okupació de l’edifici”. Davant la proposta per part de l’Ajuntament d’una reunió pel passat dilluns, el col·lectiu la va posposar declarant que tenen els seus ritmes “més lents” perquè puguin ser “integradors i reflecteixin totes les opinions”. 

El projecte es comença a definir

Des de l'okupació de l'espai, el passat dissabte dia 24 de gener, s’ha començat a treballar en la rehabilitació de l’espai i la construcció del projecte de la recuperada Sala Ciutat. L’assemblea oberta del passat diumenge a la tarda, que va aplegar unes 20 persones, va marcar línies a seguir per part del col·lectiu. 

El col·lectiu afirma que vol “aturar l’enderroc d’un espai abandonat”,  i utilitzar-lo per “acostar l’art i la cultura als barris”, amb una programació participativa i amb “propostes artístiques i culturals populars”. Per tirar endavant el projecte, volen fer-ho “conjuntament amb veïns i veïnes del barri i col·lectius artístics i culturals amateurs que tinguin dificultat per accedir a altres equipaments”.

Pel que fa a la organització del projecte a la Sala Ciutat, el col·lectiu explica que s’organitzarà “a través d'assemblees obertes” i anima totes les persones a participar-hi, ja sigui “assistint a les activitats que s’organitzaran, participant a les assemblees i jornades de debat o proposant activitats”. També animen a col·laborar amb “temps, feines, coneixement o recursos que pugui aportar cada persona”. La propera assemblea oberta serà aquest diumenge dia 1 de febrer a les 17h a la Sala Ciutat.

 

 

 

Etiquetes: notícia