Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Recuperem la Sala Ciutat: 'Proposem una alternativa, l'autogestió veïnal'

Recuperem la Sala Ciutat: 'Proposem una alternativa, l'autogestió veïnal'

AITOR PALACIOS 30/01/2015

El col·lectiu ha convocat una roda de premsa a la plaça Sant Ignasi per explicar el projecte

Una trentena de persones s'han concentrat a la porta de la sala okupada, on ha tingut lloc una roda de premsa. Tres membres del col·lectiu, que s'han definit com "un grup de persones amb ganes de donar ús a un equipament abandonat durant 8 anys", han explicat que la intenció del projecte és "generar projectes amb fins artístics i culturals". Davant la notícia de l'enderroc imminent, el col·lectiu ha explicat que "persones vinculades al món de la cultura i l'art van compartir la possibilitat de desenvolupar aquí un projecte", i van constatar "que no érem ni una, ni dos, ni tres, sinó moltes" i que, per tant "podia ser un espai de caldo de cultiu per a persones que no tenen xarxa a nivell artístic".

                                                  Roda de Premsa / JORDI BORDES

Autogestió veïnal

En aquests 6 dies d'okupació, el col·lectiu ha estat condicionant l'espai i expliquen que "a efectes pràctics hem aturat l'enderroc imminent", i afegeixen que estan "posant sobre la taula com es gestionen els equipaments d'aquesta ciutat". 'Recuperem la Sala Ciutat' proposa una alternativa: l'autogestió veïnal o comunitària d'un equipament municipal. Ho volen fer a través d'un procés participatiu "de debò, ja que ho pot fer qualsevol persona que entri per la porta i vulgui col·laborar". I és que el col·lectiu vol dur a terme un debat al barri i a la ciutat sobre què està passant a la ciutat amb els equipaments públics i la seva gestió, ja que afirmen que "no és l'únic", que a la ciutat hi ha una desena d'equipaments abandonats.

El col·lectiu també vol fer palès el model cultural de la ciutat, que "té tots els teatres concentrats a una àrea determinada de la ciutat", i segons ells això denota que la cultura està pensada "per a unes classes determinades".  "No ens queda espai per a fer pràcticament res" i "si vols anar al cinema, has d'anar al Bages Centre, al centre comercial", denuncien des del col·lectiu.

Conflicte amb l'Ajuntament

Els portaveus del 'Recuperem la Sala Ciutat' afirmen que estan oberts a parlar amb l'Ajuntament "per a arribar a entendre'ns". En relació al comunicat per part de l'Ajuntament on afirmen que "l'edifici no reuneix les mínimes condicions de seguretat i d'utilització exigibles", el col·lectiu vol recordar que "fa quatre dies l'Ajuntament va dir que l'edifici estava bé estructuralment". El col·lectiu ha demanat un informe tècnic i està limitant l'entrada als espai segurs als propers actes. Alhora, denuncien que l'Ajuntament, "malgrat la voluntat de diàleg que diuen que tenen", han actuat "venint a tallar la llum".

L'activitat continua

El proper diumenge 1 de febrer el col·lectiu segueix programant activitats i fa una crida a les persones que hi vulguin col·laborar ja sigui assistint a les activitats, proposant-ne, presentant propostes artístiques o col·laborant amb temps, feines, coneixements o recursos. El col·lectiu anima totes les persones interessades a participar a les assemblees i jornades de debat.

 

Etiquetes: notícia