Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Dimecres jutgen 2 activistes de la PAHC Bages per l'okupació d’una oficina de CatalalunyaCaixa

Dimecres jutgen 2 activistes de la PAHC Bages per l'okupació d’una oficina de CatalalunyaCaixa

La PAHC Bages convoca una concentració aquest dimecres 4 de febrer a les 10:30h davant dels Jutjats de Manresa

Un mosso obre la porta de l'oficina. A fora, persones concentrades amb solidaritat a les companyes que es troben dins
A la 1h de la matinada un mosso d'Esquadra obre la porta de l'oficina. A fora, persones concentrades per recolzar les companyes que es trobaven dins des del matí

 ANNA PERARNAU 03/02/2015

El Jutjat d'Instrucció número 7 de Manresa cita a declarar dues membres de la PAHC Bages aquest proper dimecres 4 de febrer en un judici de faltes per «haver posat enganxines dins i fora de l'entitat bancària amb la inscripció “aquest banc estafa i enganya”, per dur megàfon i per manifestar la seva intenció de quedar-se okupant l'oficina de CX de la Ben Plantada indefinidament.»

L'entitat bancària CatalunyaCaixa (CX) ha denunciat 2 membres de la PAHC Bages per l'acció que es va dur a terme el passat dijous 29 de gener, on les afectades per la hipoteca okupaven l'oficina de CX situada a la plaça de la Bonavista (Ben Plantada) de Manresa, per reclamar una dació en pagament per en Moha i la seva família.

La Plataforma d'Afectades per la hipoteca i el Capitalisme del Bages es va concentrar davant l'oficina de CX el passat dijous 29 de gener vora les 10h del matí. Tot seguit CX va tancar nou activistes dins la oficina i va impedir que es poguessin entrar aliments o utilitzar els lavabos a totes aquelles persones que es trobaven a l'interior de l’edifici. A les 9h de la nit d'aquest mateix dia, les activistes van convocar una concentració de solidaritat amb les companyes que encara eren, des del matí, dins el local de l'entitat bancària. No va ser fins la 1 de la matinada que les persones que es trobaven dins l'oficina sense cap mena de recurs decidiren sortir. Tal com algunes activistes declaren a MANRESAINFO «La situació s'ha allargat fins vora la una de la matinada quan, per una part el cansament i incomoditat dels tancats, i per l'altra, la previsió de ser desallotjats en plena matinada amb poca presència de companys a l'exterior, ha fet que es decidís deixar l’okupació i sortir de l'oficina amb la promesa de tornar-hi»

Per això, la PAHC Bages ha convocat una concentració de solidaritat i recolzament a les denunciades el mateix dia del judici a les 10h del matí davant dels Jutjats de Manresa, i també per demostrar que “Catalunya Caixa no estan soles. CX enganya i estafa! rescatada amb més de 12.000m€ segueix desnonant i deixant la gent al carrer! i ara ens vol vendre a fons voltors com blackstone!”  

 

 

 

 

 

Etiquetes: notícia