Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • La PAHC Bages aconsegueix catorze pisos de la Sareb per a lloguer social

La PAHC Bages aconsegueix catorze pisos de la Sareb per a lloguer social

Actualment són tres, de quatre, els blocs ocupats de la Sareb a Manresa. La PAHC de Sabadell va aconseguir la primera cessió d'un bloc el setembre passat.

 Al Bloc Bages 2 hi viuen actualment 42 persones/ Ricard Vidosa
Bloc Bages 2 hi viuen actualment 42 persones / Ricard Vidosa


 

GEMMA GARCIA 13/02/2015

La PAHC Bages va ocupar el 13 d'abril de 2014 un bloc de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) a Manresa, i menys d'un any després, n'ha aconseguit la cessió per a lloguer social. En una reunió aquesta mateixa tarda, el secretari d’habitatge de la Generalitat Carles Sala ha explicat que la cessió és a tres anys, el lloguer social serà del 30% dels ingressos i aquelles famílies que no en tinguin se'n faran càrrec entre l'Ajuntament i la Generalitat.

Per l'activista de la PAHC Bages Bernat Sorinas, representa “una victòria molt important i una dosi d'energia per seguir amb la campanya de l'obra social de la PAH iconntinuar fent caure les portes de la Sareb a terra”. De fet, ja són tres, de quatre, els blocs ocupats de la Sareb a Manresa, la darrera ocupació es va fer pública el passat 6 de febrer. Manresa és la ciutat amb més obra social de la PAH, i actualment, al Bloc Bages 2 cedit per la Sareb, hi viuen tretze famílies i un total de 42 persones, disset d'aquestes menors d'edat. De fet, és un dels 72 municipis catalans on l'anomenat “banc dolent” es va comprometre, el passat mes de juliol, a cedir pisos a la Generalitat. Segons va comunicar la Direcció de Programes Socials d'Habitatge a la Directa, n'ha traspassat 26, i avui s'ha confirmat que catorze són els del 2n bloc de l'obra social de la PAHC Bages.

Hi ha un únic precedent de Manresa: el bloc de l'Obra Social de la PAHC de Sabadell, al barri de Gràcia, amb 40 habitatges. Havia estat ocupat el maig de 2013 i el setembre de 2014, gràcies a una forta campanya, es va convertir en el primer edifici, recuperat per desobediència, regularitzat. La cessió de la Sareb a la Generalitat és de tres anys i de moment encara no s'han assignat els pisos perquè el circuit de Serveis Socials de l'Ajuntament és lent.

La Sareb va ser creada amb un 45% de diners públic, per aquesta raó, Sorinas assegura que si segueix polítiques especulatives, la PAHC seguirà centrant les seves forces a fer que la Sareb cedeixi.


*Article publicat originalment a La Directa

 

Etiquetes: notícia