Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Recuperem la Sala Ciutat: "l'Ajuntament ha tallat l'espai de diàleg"

El col·lectiu accepta la mediació oferta pel Col·legi d'Advocats "amb l'objectiu ben definit de recuperar la Sala Ciutat".

Inauguració de la Sala Ciutat / Jordi Bordes
Inauguració de la Sala Ciutat / Jordi Bordes

JORDI BORDES  16/02/2015

En un comunicat l'Assemblea Recuperem la Sala Ciutat manifesta que no entén perquè l'Ajuntament ha tallat "l'espai de diàleg directe" que es va obrir arran de la primera reunió realitzada. Lamenten que després d'"acordar tornar-nos a veure" amb l'objectiu de valorar un seguit de documents, com ara l'informe tècnic sobre l'estat de la Sala Ciutat i els plànols de la futura plaça Sant Ignasi, l'Ajuntament no els hagi fet arribar aquesta documentació.

Segons el col·lectiu davant el trencament del diàleg per part de l'Ajuntament, tot demostrant "la seva incapacitat per parlar directament amb una part de la ciutadania", accepten la mediació oferta pel Col·legi d'Advocats, "amb l'objectiu ben definit de recuperar la Sala Ciutat".

Consideren que l'Ajuntament els ha dirigit un conjunt de crítiques a través de "comunicats", les quals són "fruit del desconeixement", i afegeixen que aquesta no és la millor manera de "construir un pont de diàleg".

Davant la denúncia de què estan privatitzant un espai públic afirmen que el que realment fan és "retornar a la ciutadania un espai que s'havia tancat al públic". A la vegada remarquen que les formes organitzatives dels moviments socials són "assembleàries i no jerarquitzades", i que per aquest motiu no trobaran "representants clars" ja que els seus són "processos de lideratge compartits". Deixen clar que no hi haurà respostes "al cap de dos dies" perquè els "processos de participació directa" no són immediats.

Conviden tothom qui vulgui saber i participar dels objectius i activitats que desenvolupen a entrar a http://salaciutat.noblogs.org i als seus perfils de Facebook i Twitter.

Acaben el comunicat amb una frase metafòrica extreta de la película Hable con ella: "no quiero decir que hablar no sirva de nada, pero también se les habla a las plantas y uno no se casa con ellas".

Etiquetes: notícia