Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Feliu Ventura cantarà a la Sala Ciutat el proper dimecres

'Recuperem la Sala Ciutat' organitza l'acte 'L'Ovidi se'n va a la Sala Ciutat', que constarà d'un taller de musicalitzar poemes i un concert del cantautor valencià.

AITOR PALACIOS 23/02/2015

L'emblemàtica sala manresana rebrà la visita d'en Feliu Ventura el proper dimecres 25 de febrer, que oferirà a les 19.30h el taller “Poemes que es fan cançó”. Es tracta d'una adaptació per a totes les edats del taller que el cantautor ofereix a alumnes d'ESO i Batxillerat, i que consisteix en un recorregut didàctic sobre l'ofici de fer cançons i la llarga tradició de musicalitzacions poètiques de la literatura catalana. Tot seguit, a les 9 del vespre, l'acte conclourà amb una actuació en directe del mateix Feliu Ventura.

Trenta dies d'autogestió veïnal

L'acte es durà a terme un mes i un dia després de l'okupació de la Sala, temps en què l'assemblea ha centrat els esforços en la rehabilitació de l'espai, convocant jornades de treball, donant a conèixer el projecte i realitzant una recollida de signatures. L'última jornada de treball d'aquest diumenge ha rebut la col·laboració del veïnat, avançant en qüestions com arreglar les teulades per acabar amb les goteres, netejar els espais i pintar un mural en una de les entrades. 

Actualment, i des que l'Ajuntament de Manresa va tallar l'espai de diàleg directe, les dues parts han iniciat una mediació oferida per part del Col·legi d'Advocats de Manresa. Després d'una primera sessió informativa el passat dijous, s'ha iniciat el procés que constarà d'unes sessions conjuntes amb l'objectiu d'arribar a un punt de trobada entre el que volen els uns i els altres.

En un comunicat, el col·lectiu ha anunciat que el mes de març la Sala Ciutat tornarà a obrir les seves portes amb una nova programació, participativa i autogestionada, i superant una mort “més que anunciada” a la que els plans urbanístics l'havien condemnada. Alhora, han remarcat la seva intenció d'obrir la sala a la ciutat, i han convidat les persones que tinguin ganes de participar o proposar activitats o actuacions, a assistir a les assemblees -els diumenges a les 16h- o contactar a través de les xarxes socials o el seu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El col·lectiu ha finalitzat el comunicat amb una frase de la pel·lícula Volver a empezar (1982) dirigida per José Luis Garci: “Quiero hacer las cosas bien. Y para hacer las cosas bien no hay que andar con precipitaciones. Después, descansaré. Así que... tendrá que esperar”.

Etiquetes: notícia