Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Recuperem la Sala Ciutat treu el precinte col·locat per l'Ajuntament

La manifestació en defensa de la Sala va aplegar dues-centes persones i va finalitzar amb l'actuació musical de Feliu Ventura

Concert de Feliu Ventura a l'exterior de la Sala davant de 200 persones / Meritxell Brun
Concert de Feliu Ventura a l'exterior de la Sala davant de 200 persones / Meritxell Brun

MERITXELL BRUN 26/02/2015

Ahir al matí, i sense previ avís, l'Ajuntament de Manresa va ordenar el precinte de les portes de la Sala Ciutat “per raons de seguretat” en considerar que l'edifici “no reuneix les condicions per fer-hi actes de pública concurrència”. Els agents de la Policia Local van executar la mesura el mateix dia que el col·lectiu Recuperem la Sala Ciutat tenia previst celebrar a l'interior de la Sala una jornada d'actes en memòria del cantautor valencià Ovidi Montllor.

Davant la decisió del govern municipal, el col·lectiu organitzador va optar per traslladar el taller de musicalització de poemes a l'Ateneu Popular la Sèquia i va convocar una concentració en defensa de la Sala a 2/4 de 9 del vespre a la plaça Major.

La mobilització finalitzà amb l'aixecament del precinte i l'actuació musical de Feliu Ventura

La concentració, que va ser vigilada per una furgoneta de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra i diversos agents de la Policia Local, va aplegar un centenar de persones a la plaça Major. Després de la lectura del manifest, les persones concentrades van començar una manifestació encapçalada per una pancarta on es podia llegir “La cultura no es precinta. Seguim endavant amb l'autogestió”. La mobilització va sumar dues-centes persones durant el recorregut pel carrer de Sobrerroca i la Baixada dels Drets, fins a arribar a la plaça de Sant Ignasi.

En arribar a les portes de l'edifici okupat, membres del col·lectiu organitzador van aixecar el precinte i van obrir les persianes per preparar el concert de Feliu Ventura que, finalment, va tenir lloc a l'exterior. Ventura va fer explícit, en més d'una ocasió, el seu suport al projecte de recuperar la Sala Ciutat com un espai per construir la cultura des de baix.

Manifestació al seu pas per la Baixada dels Drets / Meritxell Brun
Manifestació al seu pas per la Baixada dels Drets / Meritxell Brun

El govern municipal no ha facilitat l'informe tècnic a Recuperem la Sala Ciutat

Segons el ban signat per l'alcalde, Valentí Junyent, “l'edifici presenta una sèrie de deficiències [...] que han estat recollides per un informe dels serveis tècnics municipals” i assegura que “els ocupants, tot i sabent que la Sala no reuneix les condicions per fer-hi actes de pública concurrència, han organitzat un concert”. No obstant les afirmacions contingudes en el ban, membres de Recuperem la Sala Ciutat han explicat a l'Apunt que l'Ajuntament no els ha facilitat l'informe tècnic on es detalla l'estat de l'edifici tot i haver-lo sol·licitat a la primera reunió que van mantenir amb el regidor de Cultura, Joan Calmet. També han recordat que a principis de gener d'enguany i en el marc de l'acte de comiat organitzat, centenars de persones van entrar a la platea de l'antic teatre.

Etiquetes: drets socials, notícia