Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • L'Ajuntament de Manresa no dóna solucions als habitants del bloc cedit per la Sareb davant del tall de llum

L'Ajuntament de Manresa no dóna solucions als habitants del bloc cedit per la Sareb davant del tall de llum

14 famílies amb 20 menors viuen actualment al bloc


REDACCIÓ BAGES
   03/03/2015

El passat 13 de febrer la PAHC Bages anunciava en una roda de premsa que un dels blocs alliberats per la plataforma i que era propietat de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) havia estat cedit a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per ser destinat al lloguer social. La decisió va ser celebrada per l'Ajuntament de Manresa que afirmava que era una pas més en el seu objectiu d'ampliar el parc d'habitatge social de la ciutat.

Dues setmanes després, el passat 27 de febrer, l'empresa elèctrica Endesa tallava el subministrament al bloc, deixant 14 famílies amb més de 20 menors sense aquest servei bàsic. Davant d'aquest fet la PAHC es va reunir amb l'Ajuntament per plantejar-li l'emergència social que suposava la situació generada. Segons fonts de la PAHC Bages la resposta de l'Ajuntament va ser "desentendre's" de la problemàtica i afirmar que "no hi poden fer res" perquè l'edifici "no està gestionat per ells". L'única actuació que va garantir l'Ajuntament és que les famílies tinguin un plat calent a taula en un centre cívic de la ciutat.

Segons la PAHC la inacció de l'Ajuntament de Manresa respon a què és "esclau de les empreses privades" i aquest fet provoca que defugi "el conflicte" amb elles.

Etiquetes: notícia