Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La CTS denuncia la doble jornada laboral que pateixen les dones

La Coordinadora convoca manifestació el 7 de març a les 6 de la tarda a la Plana de l'Om de Manresa.

Roda de premsa de la CTS convocant a la manifestació del 7 de març / Meritxell Brun
Roda de premsa de la CTS convocant a la manifestació del 7 de març / Meritxell Brun

MERITXELL BRUN 04/03/2015

Amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, els col·lectius que formen part de la Coordinadora per la Transformació Social contra el capitalisme i el patriarcat del Bages (CTS) han fet una crida a sumar-se a la mobilització feminista i de classe del proper 7 de març sota el lema “Esclaves a casa, explotades a la feina. Sense les dones no hi ha revolució!”. Membres de la CTS han expressat que volen fer visible la “doble explotació laboral”, la discriminació salarial i d'altres tipus de violències masclistes que pateixen les dones: “Estem fartes i cansades de què s'entengui la dona com un cos, de 'piropos', d'intimidacions, de tocaments sense consentiment, de violacions i assassinats, fartes de què no es reconegui la doble jornada laboral, que se'ns exploti, de rebre un 20% menys de salari per fer la mateixa feina que els homes”, ha afirmat Mireia Cameno. 

Per fer visible aquesta situació i conscienciar la població, Jordina Rotcher ha explicat que s'han desplegat pancartes en diferents punts de la ciutat, acompanyades de teles liles, on s'hi poden llegir casos reals de dones de diverses edats que estan sotmeses a la doble jornada laboral, dins i fora de casa. Davínia Descals ha remarcat el component de classe de la diada, considerant que el capitalisme “es beneficia de l'explotació que s'exerceix sobre nosaltres [les dones]”.

En un comunicat, la Coordinadora ha reivindicat la lluita feminista com una “qüestió quotidiana”, que permeti qüestionar i posar fi a “totes aquelles situacions i conductes en les quals el gènere esdevé una raó per a la discriminació i la violència”. 

Vaga de totes

Rotcher ha recordat que el 19 de maig s'ha convocat la Vaga de Totes sota el lema “Les dones movem el món. Ara l'aturarem”.

La Vaga de Totes sorgeix de diferents espais feministes i pretén desbordar “els clàssics patrons androcèntrics” per tal d'incloure a totes les persones i tots els treballs: productius, reproductius, domèstics, sexuals, formals o submergits. Una vaga que permeti fer visible les condicions de desigualtat de les dones i que reflecteixi les seves realitats concretes, donant protagonisme a les seves demandes.   

Etiquetes: feminisme, notícia