Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Protesta en suport a les activistes multades i en defensa del transport públic

Protesta en suport a les activistes multades i en defensa del transport públic

Una quarantena de persones han participat en la concentració convocada per la CTS Bages

Concentració CTS Bages a l'exterior de l'estació de la RENFE / Meritxell Brun
Concentració CTS Bages a l'exterior de l'estació de la RENFE / Meritxell Brun

MERITXELL BRUN 11/03/2015

La concentració convocada per la Coordinadora per la Transformació Social contra el Capitalisme i el Patriarcat del Bages (CTS) ha aplegat una quarantena de persones a l'estació de la RENFE de Manresa per protestar contra les multes administratives imposades a 9 activistes manresanes. Les sancions van ser interposades pel Servei Territorial de Transport de Barcelona, després de rebre la denúncia dels Mossos d'Esquadra, per l'acció reivindicativa contra la pujada del preu del transport públic que va tenir lloc el 12 de febrer de 2014, en el marc de les accions de protesta convocades per la plataforma Stop Pujades, i que va finalitzar amb el desallotjament “forçat” i “violent” de les persones que exercien el seu dret a manifestar-se, segons va denunciar la Coordinadora en una roda de premsa.

La mobilització ha començat a les 7 del vespre, a l'exterior de l'estació, on s'ha desplegat una pancarta que reclamava un “transport públic al servei de les classes populars”. A uns 200 metres de distància, a prop de la plaça de la Reforma, agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra han seguit de prop la protesta, preparats per intervenir. Fins a sis furgonetes dels Mossos s'han concentrat en aquest punt. Algunes activistes també han afirmat que han vist alguns agents de l'ARRO armats amb una arma que no han sabut identificar i que han definit com a “similar a un subfusell”. 

A 2/4 de 8 les manifestants han continuat la protesta dins l'estació on hi havia quatre agents dels Mossos i, almenys, dos 'secretes'. Després de 10 minuts les activistes han decidit desplaçar-se a l'exterior perquè les usuàries de la RENFE eren obligades a utilitzar una altra sortida per tal de no trobar-se amb la concentració. Coincidint amb l'arribada d'un tren, les persones que han participat en la mobilització s'han situat a l'inici del Pont de la Reforma amb l'objectiu de fer visibles les seves demandes. Eren gairebé les 8 del vespre quan la concentració s'ha dissolt sense incidents.

Concentració CTS Bages a l'inici del pont / Meritxell Brun
Concentració CTS Bages a l'inici del pont de la Reforma / Meritxell Brun

Etiquetes: drets socials, notícia