Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • Mossos prohibeixen l'entrada de pancartes escrites en àrab al partit del Barça-Maccabi

Mossos prohibeixen l'entrada de pancartes escrites en àrab al partit del Barça-Maccabi

Zona Roja-SBA fa explícit el seu suport a Palestina, denunciant les prohibicions i el patrocini d'Iberpotash a Bàsquet Manresa 

Concentració davant la seu barcelonina de l'Eurolliga / Sergi Pujolar - La Directa
Concentració davant la seu barcelonina de l'Eurolliga / Sergi Pujolar - La Directa

MERITXELL BRUN 12/03/2015

Avui al vespre el Maccabi Electra de Tel Aviv i el Barça es disputaran el partit de l'eliminatòria de l'Eurolliga de bàsquet al Palau Blaugrana. La visita de l'equip israelià s'ha acompanyat de protestes en favor de Palestina i de condemnes dirigides a les prohibicions que els Mossos d'Esquadra van establir i comunicar al Consell del Palau. Segons va denunciar el grup d'animació blaugrana Dracs 1991, a través de les xarxes socials, portar banderes palestines o pancartes escrites en àrab, fer càntics a favor de Palestina o en contra de l'Estat d'Israel estaria prohibit, sota amenaça de detenció, per ordre dels Mossos. 

Segons ha informat la Directa, aquest matí el responsable de seguretat del FCB ha comunicat a Toni Valle, membre de Dracs 1991, que les directrius de seguretat han canviat tot i mantenir-se la prohibició d'exhibir pancartes escrites en àrab. El grup d'animació ha atribuït el canvi a “la pressió popular” però ha lamentat la vigència de la prohibició de portar pancartes escrites en àrab, un fet que s'ha catalogat com una “discriminació islamofòbica”. 

Zona Roja - Supporters Barri Antic: solidàries amb Palestina

Zona Roja - Supporters Barri Antic ('supporters' del club de bàsquet manresà), va emetre ahir un comunicat per denunciar les mesures anunciades i mostrar la seva solidaritat amb el poble palestí. El col·lectiu va manifestar que les prohibicions eren contràries al dret a la llibertat d'expressió i va acusar el Mossad (serveis secrets israelians) de ser-ne el propulsor. Zona Roja també va condemnar el patrocini d'Iberpotash a Bàsquet Manresa, “una empresa que té les mans tacades de sang contra el poble palestí”.  

Segons ha informat en més d'una ocasió el grup de BDS Bages, l'empresa matriu d'Iberpotash, ICL, és una multinacional israeliana que destina recursos a diversos projectes socials de l'exèrcit israelià i que explota les aigües del mar Mort, “aigües que són vetades a la població palestina”. La vinculació d'ICL-Iberpotash amb l'ocupació militar de Palestina ha estat un dels motius principals per demanar la retirada dels seus patrocinis en diversos àmbits com les festes majors de pobles bagencs o la Transèquia.

“No volem jugar amb una pilota tacada de sang”: exigeixen l'exclusió del Maccabi de l'Eurolliga

BDS Catalunya (grup de suport a la campanya Boicot, Desinversions i Sancions a l'Estat d'Israel), la Coalició Prou Complicitat amb Israel, Dracs 1991, RESCOP-BDS (Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina) i Zona Roja van fer públic un comunicat en el qual mantenien que el partit que es viurà avui al Palau és un “acte per potenciar la bona imatge d'Israel, legitimant així, l'ocupació, la colonització i l'apartheid a Palestina”. Recordant la lluita conta l'apartheid sud-africà, els col·lectius han manifestat que utilitzen el boicot a Israel per “forçar la fi del règim d'apartheid que pateix el poble palestí des de 1948” i han reclamat l'exclusió del Maccabi de l'Eurolliga per “ser còmplice de l'encobriment dels crims contra la humanitat comesos per Israel”.

Etiquetes: drets socials, notícia