Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Les lluites socials a Manresa

Amb la voluntat de crear un “espai de trobada i de posada en comú”, Endavant Bages ha organitzat unes jornades en les quals hi participaran 22 col·lectius de Manresa

Presentació de les jornades de reflexió i debat
Presentació de les jornades de reflexió i debat "les lluites socials a Manresa" amb Irene Requesens i Maje Asins / Meritxell Brun

MERITXELL BRUN 08/04/2015

Endavant OSAN Bages, assemblea comarcal de l'organització política de l'Esquerra Independentista Endavant OSAN (Organització Socialista d'Alliberament Nacional), ha presentat avui en roda de premsa les jornades de reflexió i debat “les lluites socials a Manresa” que tindran lloc els dos pròxims caps de setmana a l'Ateneu Popular la Sèquia. 

Irene Requesens ha explicat que les jornades “pretenen ser un espai de trobada i de posada en comú” dels diversos col·lectius i entitats que s'organitzen per fer front a les “problemàtiques i desigualtats” que genera el “sistema capitalista patriarcal”. Maje Asins ha afegit que a través d'aquest espai de debat, Endavant Bages també vol fer visible la necessitat de “coordinar” les lluites sectorials i “teixir complicitats” entre les 22 organitzacions i entitats de Manresa i comarca que participaran en les jornades: “esperem que arran d'aquestes jornades pugui sorgir alguna dinàmica de treball conjunta”, ha expressat.  

Requesens ha afirmat que les problemàtiques i les desigualtats “s'han accentuat des de l'inici de la crisi econòmica”, una crisi estructural que ha “provocat una situació d'emergència social” i que ha posat de manifest les “desigualtats entre les classes socials”. Segons Requesens, ni l'Estat ni les institucions “tenen la voluntat d'acabar amb aquestes desigualtats” que condueixen a la vulneració sistemàtica dels drets més bàsics relacionats amb l'alimentació, l'habitatge, l'energia, l'educació, la cultura o els drets laborals.

Per la seva banda, Asins ha manifestat que davant d'aquesta situació les persones veuen la necessitat d'organitzar-se per aconseguir un “canvi de model en diferents esferes concretes”. Des de l'assemblea comarcal d'Endavant OSAN, es vol donar a conèixer “la realitat de totes aquestes lluites” des d'una perspectiva global que permeti entendre “els motius i les formes d'explotació i exclusió social” i que evidenciï "les contradiccions d'aquest sistema injust”, ha explicat Asins. 

Programa de les jornades de reflexió i debat
Programa de les jornades de reflexió i debat "les lluites socials a Manresa" / Endavant Bages

Etiquetes: feminisme, drets socials, economia, notícia