Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

“Ens obliguen a callar i, fins i tot, a desmentir la vaga”

Segons una treballadora d'Atento, des dels 'call centers' la plantilla no pot informar de la vaga a la clientela sota l'amenaça de ser sancionades

Fragment del correu electrònic enviat per la treballadora d'Atento
Fragment del correu electrònic enviat per la treballadora d'Atento

MERITXELL BRUN 11/04/2015

L’Apunt ha tingut accés a un correu electrònic que una treballadora d’Atento, empresa de telemàrqueting que treballa per Telefònica-Movistar, ha dirigit als treballadors i treballadores en vaga. La treballadora es dirigeix, de forma anònima per evitar possibles represàlies, al personal subcontractat i autònom que des del 7 d'abril - i 28 de març en el cas de Madrid - està en vaga indefinida per aconseguir millores laborals i la derogació del nou contracte mercantil signat entre la multinacional i les seves empreses col·laboradores.

Entenem la situació i donem suport als tècnics que fan vaga”, expressa la treballadora d'Atento. La treballadora explica que “als 'call centers' si la clientela pregunta no se'ls pot dir res al respecte”, en referència a la vaga. I continua dient: “ens obliguen a callar i, fins i tot, a desmentir-ho fent ús del terme 'contingència' sota amenaça de sanció”.

Segons la mateixa font, el passat dijous es va comunicar al personal d'Atento que a Barcelona tots els tècnics estaven treballant: “ens menteixen i volen que mentim a la clientela”, lamenta la treballadora.

La treballadora conclou l’escrit amb un missatge esperançador i solidari: “sense vosaltres Movistar no és res [...] Heu de saber que estem al vostre costat i que estem orgullosos de què hagueu començat aquesta lluita que esperem que s'estengui a la resta de sectors esclavitzats”.

Etiquetes: drets socials, economia, notícia