Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Arriba la tercera edició de la Primavera Llibertària al Bages


JORDI BORDES  15/04/2015

El pròxim dissabte amb el lema "A la primavera, sembrem llavors d'anarquia" comença la tercera edició de la Primavera Llibertària al Bages. Aquestes jornades que tindran lloc entre els mesos d'abril, maig i juny són organitzades per diversos col·lectius i individualitats, i proposen activitats encaminades a "sembrar llavors de lluita, llavors d'anarquia".
En el manifest de presentació de les jornades publicat a la web bllibertari.org expressen que amb les jornades busquen donar veu a les idees i pràctiques que des de "l'autogestió, l'horitzontalitat i l'autonomia" practiquen noves formes de fer, allunyades de "l'explotació, les institucions, l'autoritarisme i la dominació". Afirmen que els intents per refundar el capitalisme segueixen perpetuant "els privilegis i l'agonia arreu" i qualifiquen la recuperació econòmica i les promeses electorals com a "cants de sirena".

Entre els actes destaca la inauguració de l'Ateneu Anarquista La Ruda de Manresa, un espai que va ser okupat la tardor passada i que obre les portes el dissabte 18 d'abril.
Durant les jornades es tractaran també temàtiques com l'autogestió de la salut amb un taller de ginecologia, la història de la lluita al Bages amb una ruta per la Manresa anarquista o la defensa de la llibertat en una ruta contra el control social, entre molts d'altres actes. A continuació us enllacem l'agenda d'actes completa de la Primavera Llibertària.

Etiquetes: notícia