Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

Es crea el comitè de Vaga de Totes Bages-Moianès

Posen èmfasi en la necessitat d’una vaga que visibilitzi específicament els eixos de desigualtat que travessen la realitat de les dones

cartell de la propera convocatòria
cartell de la propera convocatòria

ANNA PERARNAU 21/04/2015

Dissabte passat es va fer la primera assemblea per debatre la creació del comitè del Bages i Moianès cap a la Vaga de Totes. La trobada va aglutinar una trentena de dones de diferents perfils amb ganes de mobilitzar-se i consolidar un comitè cap la Vaga de Totes a nivell intercomarcal. La propera  assemblea oberta de dones es farà  aquest proper divendres 24 d'abril a les 18:30h a l'Ateneu la Sèquia.

Ara per ara el comitè començarà a traçar les línies sobre com traslladar a la realitat social i política de les viles i pobles de la comarca, la vaga de consum que es preveu pel proper 19 de maig. En aquest aspecte, aquesta jornada de lluita pretén transcendir la idea de vaga preconcebuda com a vaga de producció exclusivament, per tal de reenfocar-la posant l'accent  d'aquesta al centre de vida, en el sentit que la producció doni respostes a les necessitats reals de les persones, és a dir on sigui el valor de les coses el que realment marca les necessitats, desvinculant-se així de l’ideal capitalista que centra els seus interessos en el mercat. D'aquesta manera, posen èmfasi en fer una vaga que visibilitzi específicament els eixos de desigualtat de gènere que travessen les seves vides, tant a l'esfera pública com a l'esfera privada, i així, empoderar-se de les seves reivindicacions com a subjectes polítics.

 

Etiquetes: feminisme