Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès
  • APUNT
  • SECCIONS
  • Lluites i drets
  • "Som la clau del treball": un primer de maig reivindicatiu, anticapitalista i feminista

"Som la clau del treball": un primer de maig reivindicatiu, anticapitalista i feminista

La CTS organitza una xerrada el 30 d'abril sobre les lluites laborals i una manifestació per l'1 de maig a Manresa

Roda de premsa de la CTS a la plaça Major de Manresa / Meritxell Brun
Roda de premsa de la CTS a la plaça Major de Manresa / Meritxell Brun

MERITXELL BRUN 28/04/2015

Amb motiu del dia de la classe treballadora, la Coordinadora per la Transformació Social contra el Capitalisme i el Patriarcat del Bages (CTS) ha convocat una manifestació el pròxim 1 de maig a 2/4 de 12 a la Ben Plantada. “Una manifestació reivindicativa per defensar els nostres drets” i “per protestar contra la crisi generalitzada, les privatitzacions, els acomiadaments, els desnonaments i la corrupció”, ha concretat Isaac Guardiola, membre de la CNT Manresa.

Gemma Boix, membre d'Acció Lila i la CUP, ha explicat que la Coordinadora també ha organitzat una taula rodona pel pròxim 30 d'abril. Participaran en aquest acte el personal subcontractat i autònom que treballa per Telefònica-Movistar i que està en vaga des de fa 21 dies, i membres del comitè de la Vaga de Totes del Bages i el Moianès. L'acte tindrà lloc a les 7 de la tarda al local de la CNT Manresa (situat a la plaça Catalunya). 

“Ens volen precàries, submises i desorganitzades perquè som la clau del treball”

La CTS convoca, per tercer any consecutiu, una manifestació que recorrerà els carrers més cèntrics de Manresa. I ho fa per “reivindicar les lluites anticapitalistes i feministes d'ahir i d'avui” i per protestar contra tots els “atacs” que està patint “la classe treballadora”. La Coordinadora recorda que són les persones de classe treballadora les que es veuen “privades de menjar i d'un sostre”, les que assumeixen “jornades laborals inacabables i sous de misèria”, les que no tenen contracte o són “expulsades del mercat laboral”. Tanmateix, afirmen que les dones de classe treballadora són les que pateixen més violència i explotació i que les migrades de classe treballadora són les que pateixen “el racisme institucional i social, les deportacions il·legals i les presons-CIE's”. 

Des de la Coordinadora conclouen que les classes dominants “ens volen precàries, submises i desorganitzades perquè som la clau del treball”. 

Etiquetes: feminisme, drets socials, notícia