Portal de comunicació del Bages, Berguedà i Solsonès

La PAHC Bages okupa l'Ajuntament i aconsegueix solucions per Fàtima

La Plataforma s'ha tancat al consistori per a exigir habitatge en condicions i aliments bàsics per a Fàtima, que portava 15 dies al carrer amb el seu fill de dos anys.

Activistes de la PAHC Bages a la porta de l'Ajuntament / AITOR PALACIOS

AITOR PALACIOS 04/05/2015

Avui a les 9.30h del matí, membres de la PAHC Bages s'han trobat a la Plaça Major, mitja hora més tard han entrat al vestíbul de l'Ajuntament cridant càntics a favor de l'habitatge, com "no s'entén gent sense casa, i cases sense gent" . Les activistes, han organitzat aquesta acció per forçar una reunió d'urgència amb la regidora de serveis socials, Mercè Rosich. El tema a tractar era aconseguir una solució d'urgència per la Fàtima, de 29 anys i el seu fill de 2, que feia 15 dies que estava al carrer. Per aquest motiu la PAHC exigia un habitatge en condicions i aliments bàsics.

En arribar a l'assemblea de la Plataforma, Fàtima va ser acollida al pis d'una afectada. No obstant, la PAHC afirma en un comunicat que "ha de ser l'administració qui doni resposta", ja que es viu "una vulneració sistemàtica dels drets humans, i una situació "d'urgència habitacional insostenible" en una ciutat on hi ha més de 8.000 pisos buits. A més a més, la PAHC recorda que l'Ajuntament no aplica la moció aprovada fa més d'un any, la qual proporcionaria habitatge per a lloguer social i afirmen que "no ens veuríem amb la necessitat d'estar dins de l'Ajuntament indefinidament fins que es resolgui aquest cas".

La regidora ha accedit a reunir-se amb la plataforma vint-i-cinc minuts després que s'iniciés l'okupació de l'Ajuntament. A la reunió també hi han assistit dues treballadores socials, una intèrpret i quatre activistes que han acompanyat l'afectada i el seu fill als despatxos del consistori. La regidora, ha convidat les concentrades a esperar a fora de l'Ajuntament fins que finalitzés la reunió. En un primer moment les activistes han sortit de l'Ajuntament, però en breus instants, han decidit tornar a entrar per a continuar fent pressió mentre la reunió es duia a terme. 

L'agent de la Policia Local que custodiava la porta de l'Ajuntament, en veure que tornaven a entrar, ha tancat el porticó de l'Ajuntament, i en un intent de diàleg ha dit a les concentrades "us podeu quedar si no molesteu", al que un dels activistes ha respòs "molt més ens molesta l'administració a nosaltres". S'han produït uns moments de tensió, i l'agent, ha amenaçat amb què "o sortiu d'una manera, o sortireu d'una altra", però les membres de la Plataforma han continuat la seva acció a dins, a l'espera de notícies d'aquesta trobada.

Un membre de la PAHC i de l'Associació de Veïns de la Balconada ha declarat a l'Apunt que la política és un joc d'interessos, i només podem incidir-hi lluitant i fent soroll, que és el que més molesta l'administració i tot i que no hauria de caldre, és l'única forma que facin la feina que haurien de fer.

A les 11 en punt, la reunió s'ha donat per finalitzada, i les persones reunides han sortit a traslladar l'acord a les concentrades. La regidora de serveis socials s'ha compromès a trobar una solució immediata per la Fàtima i el seu fill, un lloc on poder dormir a més d'accés al menjador social.

En desconvocar la concentració, l'afectada i una membre de la PAHC s'han desplaçat al local de serveis socials al Carrer de la Canal núm. 6 per a formalitzar els tràmits. Fàtima dormirà a una fonda i tindrà accès al menjador social fins dimecres, quan es tornarà a reunir amb serveis socials. Membres de la Plataforma han afirmat que la resposta és insuficient, i que seguiran atentes als esdeveniments.

Etiquetes: notícia